Čačak predaje štafetu: Užice od sutra srpska prestonica kulture 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Čačak predaje štafetu: Užice od sutra srpska prestonica kulture
Trenutno na sajtu: 408       |       Podeli:
20.03.2024 | 0 коментар(а)



Čačak, Užice - Prva prestonica kulture Srbije – Čačak 2023, projekat „Čačanska rodna“, zvanično se završava sutra 21. marta.Tim povodom,



sa Železničke stanice u Čačku ka Užicu, budućoj prestonici kulture Srbije, tačno u podne simbolično će krenuti “Voz kulture“, koji će u grad na Đetinji stići u 13 sati.
Vozom će putovati gradonačelnik Čačka Milun Todorović, predstavnici Ministarstva kulture Srbije, glumci Una Đelošević i Vladimir Jocović, kao i kantautor Kralj Čačka, koji će u vozu održati kratak koncert. Tu će biti i članovi programskog tima i saradnici na realizaciji projekta Prestonice kulture Srbije – Čačak 2023, kao i mladi volonteri iz Čačka koji će poneti sadnice sorte šljive “čačanska rodna“.

Program “Voz kulture“ je simbolična predaja titule sledećem nosiocu. Nakon ulaska ljubičaste vozne kompozicije “Čačanske rodne“ na Železničku stanicu u Užicu počeće “Era kulture“. Uz prateće programe, gradonačelnici Čačka i Užica će simbolično posaditi sadnicu “čačanske rodne“ za predstojeću rodnu godinu kulture i umetnosti. Tokom godinu dana trajanja Prestonice kulture Srbije, u Čačku je izvedeno 110 programa, 230 događaja, sa 6.000 učesnika, od kojih 600 stranih, i sa više od 250.000 posetilaca.


Čačak kao prva nacionalna prestonica kulture postavio je temelj budućim nosiocima ove titule,kada je reč o projektima koji su realizovani u gradu na Moravi.

 

 

GZS

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK PRESTONICA KULTURE UZICE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.366.595 посета
Тренутно на сајту: 408 посетилац(a)