Расписани конкурси за 54. Дисово пролеће 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
Расписани конкурси за 54. Дисово пролеће
Trenutno na sajtu: 350       |       Podeli:
17.02.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Поводом 54. Дисовог пролећа, Градска библиотека "Владислав Петковић Дис" у Чачку и Одбор "Дисовог пролећа",

расписали су данас конкурсе у више категорија.

Расписан је конкурс за рукопис за прву песничку збирку написану на српском језику, аутора до 31 године старости. Аутор доставља рукопис потписан шифром, у три примерка, са најмање 30 песама на српском језику. Решење шифре треба послати у посебном коверту уз рукопис. Аутору најбољег рукописа, по одлуци трочланог стручног жирија, припада плакета "Млади Дис" и право да му Библиотека објави прву песничку књигу у едицији "Токови".

Конкурс за Награду "Млади Дис" je отворен до 13. априла. Рeзултати конкурса биће објављени најкасније до 22. маја. Рукописи се не враћају.

Награда "Млади Дис" аутору најбољег песничког рукописа биће додељена 26. маја у Чачку на завршној свечаности 54. Дисовог пролећа. Рукописе слати на адресу: Градска библиотека "Владислав Петковић Дис", Господар Јованова 6, 32000 Чачак, са назнаком "за конкурс".

Расписан је и конкурс за есеј о песнику Владиславу Петковићу Дису и његовом стваралаштву. Право учешћа имају млади књижевни критичари, студенти, постдипломци и ученици. Радови се потписују шифром и шаљу у три примерка. Решење шифре се доставља у посебном коверту уз рукопис. Трочлани стручни жири ће одабрати три најбоља рада чије ауторе Библиотека новчано награђује.

Конкурс за есеј о Дису је отворен до 13. априла. Рeзултати конкурса биће објављени најкасније до 22. маја. Рукописи се не враћају. Награде најбољим есејистима биће додељене 26. маја 2017. године у Чачку на завршној свечаности 54. "Дисовог пролећа".

Рукописе слати на адресу: Градска библиотека "Владислав Петковић Дис", Господар Јованова 6, 32000 Чачак, са назнаком "за конкурс".

Градска библиотека и Одбор ове манифестације расписали су одввојене конкурсе за литерарне радове ученика основних и средњих школа у две категорије – поезија или краћи прозни састав (до једне куцане стране). Тема је слободна.

Право учешћа имају ученици основних и средњих школа на подручју Моравичког округа. Литерарне радове жири вреднује посебно за поезију, а посебно за прозу. Три најуспешнија рада из сваке области, према оцени стручног жирија, биће награђена и објављена у часопису "Дисово пролеће".

Резултати конкурса биће познати до 20. маја. Рукописе у три примерка доставити најкасније до 13. априла на адресу: Градска библиотека "Владислав Петковић Дис", Господар Јованова 6, 32000 Чачак. Радови се могу слати поштом или донети појединачно у Библиотеку, а могу их доставити предметни професори.

Поводом 54. Дисовог пролећа, расписна је и конкурс за најбољу фотографију ученика основних и средњих школа Моравичког округа.

Стручни жири ће наградити по три најбоље фотографије у две категорије (ученика основних и средњих школа). Жири ће такође изабрати већи број квалитетних фотографија за заједничку изложбу која ће бити одржана крајем маја, а на којој ће бити додељене награде.

Фотографије треба слати искључиво у дигиталној форми, путем електронске поште на fotografija@cacak-dis.rs или их доставити на компакт диску или флеш меморији у просторије Библиотеке у Чачку.

Уз фотографије доставити и пријаву која садржи име и презиме аутора, адресу електронске поште, контакт податке, назив школе, разред и одељење. Фотографије ће бити сачуване у дигиталној архиви Завичајног одељења.

Крајњи рок за слање фотографија на конкурс је 20. април.

Текст конкурса објављен је на веб сајту Градске библиотеке Чачак, www.cacak-dis.rs.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.480.723 посета
Тренутно на сајту: 351 посетилац(a)