Минситарство правде уручило средства основним школама „Свети Ђакон Авакум” из Трнаве и „Татомир Анђелић” из Мрчајеваца 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Минситарство правде уручило средства основним школама „Свети Ђакон Авакум” из Трнаве и „Татомир Анђелић” из Мрчајеваца
Trenutno na sajtu: 417       |       Podeli:
11.06.2022 | 0 коментар(а)



Министарка правде Маја Поповић јуче је свечано уручила уговоре о додели средстава прикупљених по

основу одлагања кривичног гоњења (опортунитет) за 186 пројеката од јавног интереса из области здравства, културе, просвете и социјалне заштите, а међу добитницима средстава су и две образовне установе из Чачка.

За пројекат „Савремена дигитална учионица“ Основној школи „Свети Ђакон Авакум“ у Трнави додељено је 713.847 динара, док је Основној школи „Татомир Анђелић“ у Мрчајевима припало 478.080 динара за реализацију пројекта „Заједно за савремену наставу“.

Честитајући свим корисницима додељених средстава прикупљених по основу опортунитета, министарка Поповић је изразила наду да ће се тиме значајно допринети подизању квалитета услуга које пружају и обезбедити што бољи услови за живот наших грађана.

Фото: ОШ „Свети Ђакон Авакум” Трнава

„Министарство правде ће и у наредном периоду наставити да прати реализацију пројеката, те је на корисницима којима су додељена средства велика одговорност да их утрошена законит начин“, изјавила је министарка, истичући задовољство што Министарство правде кроз институт опортунитета може пружити подршку многобројним институцијама, а на корист свих грађана Републике Србије.

Директорка ОШ „Свети Ђакон Авакум“ Наташа Драгојевић Савић за Глас Западне Србије каже да су средства намењена за набавку рачунарске опреме за дигиталну учионицу у којој ће основци из Трнаве стицати информатичка знања у амбијенту кога се не би постиделе ни школе у великим градовима.

Према речима Весне Јевђенијевић, директорке ОШ „Татомир Анђелић“ у Мрчајевцима,захваљујући средствима Министраства правде, настава у учионицама ове сеоске школе бићеосавремењена најновијом рачунарском опремом.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


MINISTARSTVO PRAVDE MAJA POPOVIC SVETI DJAKON AVAKUM TATOMIR ADNJELIC TRNAVA MRCAJEVCI CACAK

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.909.501 посета
Тренутно на сајту: 418 посетилац(a)