Стечајни управник затражио и други стечај над „Семе продуктом” из Чачка 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
Стечајни управник затражио и други стечај над „Семе продуктом” из Чачка
Trenutno na sajtu: 349       |       Podeli:
29.10.2022 | 0 коментар(а)



Чачак – Привредни суд у Чачку отворио је протекле седмице поступак стечаја над предузећем

„Семе продукт” из овог града, због непоступања по усвојеном плану реорганизације и због трајније неспособности плаћања. Случај је занимљив по томе што је поверилац и предлагач за увођење стечаја Алексије Калуђеровић из Чачка, који је био стечајни управник „Семе продукта” у првом поступку стечаја, почетком прошле деценије.

Он је окончан 2012. прихватањем плана реорганизације и предузеће је после тога намирили повериоце из прве, друге и пете класе. Али, не и треће класе, у коју је разврстан Калуђеровић као управник, са потраживањем од 1,13 милиона динара, на име награде стечајном управнику. Награда је требало да буде исплаћена тако што би 30 одсто добио у року15 дана од правоснажности предложеног плана реорганизације, а остатак у року од једне године.

Али, он тај новац никад није видео па је савио табак, затражио од суда да се над „Семе продуктом” уведе стечај и по други пут и уплатио предујам од 50.000 динара на име трошкова стечајног поступка.
У образложењу судског решења за покретање стечаја, иначе, наводио се да је „Семе продукт” у непрекидној блокади 1.827 дана, а износ блокаде је 7,6 милиона динара. Предузеће је основано 2004. године и од тада је успело да чак два пута падне под стечај.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak seme produkt stecaj

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.480.704 посета
Тренутно на сајту: 350 посетилац(a)