Заказана јубиларна Дринска регата, већ двадесет година то је празник на води за многе посетиоце 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”             

 
Заказана јубиларна Дринска регата, већ двадесет година то је празник на води за многе посетиоце
Trenutno na sajtu: 477       |       Podeli:
12.06.2021 | 0 коментар(а)



Љубовија - Након што је корона вирус прошле године све чамце везао за обалу, овог јула одржава се најстарија манифестација на једној од
Заказана јубиларна Дринска регата, већ двадесет година то је празник на води за многе посетиоце, Фото: ГЗС

најлепших европских река. Дринска регата у Љубовији планирана је традиционално за другу суботу у јулу. План је да се ове године одржи у периоду од 9. до 11. јула 2021. године, преноси РИНА.

Припреме за манифестацију су увелико у току, а у ком облику ће се регата одржати, највише ће зависити од прописаних епидемиолошких мера од стране надлежних државних органа.


Фото: Архива, РИНА

"Прва Дринска регата одржана је јула 2001. године и од тада се манифестација одржава сваке друге суботе јула. Треба истаћи да је 12. јул 2014. дан одржавања Дринске регате проглашен Светским даном рафтинга.

 Фото: Архива, ГЗС

Овај јединствени карневал на води, уз велики број других разноврсних садржаја, представља једну од највећих туристичких манифестација у Србији и највећи догађај на води у Европи, с обзиром да је пловни пут регате 40 км", изјавио је председник општине Љубовија, Милан Јовановић за РИНУ.


Фото: Архива, ГЗС

Дринска регата поред великог спуста реком Дрином обухвата и бројне пратеће садржаје који сваке године у јулу у Љубовију привуку велики број посетилаца.

 Фото:Архива, РИНА

Туристичка оргнизација општине Љубовија, под чијим се покровитељством одвија манифестација, у наредним данима ће изаћи са детаљним програмом одржавања предстојеће регате.

 

 


РИНА / ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


DRINSKA REGATA BAJINA BASTA 2021 RINA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.951.943 посета
Тренутно на сајту: 477 посетилац(a)