Књига посвећена фудбалским дербијима Металац - Таково представљена на Руднику 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Књига посвећена фудбалским дербијима Металац - Таково представљена на Руднику
Trenutno na sajtu: 451       |       Podeli:
26.04.2022 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Традиционални милановачки фудбалски дерби Металац – Таково предмет је

је не само сталних и бројних анализа, коментара стручњака већ и писаног књижевног стваралаштва, а једно такво уобличено у књизи некадашњег новинара ЈСЛ "Спорт" представљено је вечерас у Дому културе на Руднику.

Књига аутора Милоша Савићевића "Савићка" сажела је све оно најинтересантније из дугодеценијске приче о дуелима два позната милановачка тима.

Обрађено је 60 година дербија – Металац основан 1961, а Таково 1911 – и 52 одиграна меча у различитим ранговима који обухватају пријатељске и куп утакмице.

"71-70 је резултат у корист Металца што само по себи сведочи о каквом се дербију ради", објаснио је Савићевић, данас учитељ фудбала, и сам некада фудбалер Младог Рудара са Рудника, али и Мајдана, за које је одиграо чак око 700 мечева.

После промоције књиге уприличен је пригодан културно-уметнички програм и дружење љубитеља најважније споредне ствари на свету.

 

 

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.480.095 посета
Тренутно на сајту: 451 посетилац(a)