Лакчевић: Не искључује се могућност продужење пописа за неколико дан 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Лакчевић: Не искључује се могућност продужење пописа за неколико дан
Trenutno na sajtu: 397       |       Podeli:
28.10.2022 | 0 коментар(а)



Помоћница директора Републичког завода за статистику и начелница Одељења за попис Снежана Лакчевић

изјавила је данас да је до сада пописано нешто више од шест милиона грађана Србије или око 90 одсто, посматрано у односу на последњи податак из јануара ове године.

"Уколико се пописивање настави овим темпом, а имамо још четири радна дана, укључујући и данашњи дан, ми ћемо испоштовати планирани рок. Међутим, полазећи од искуства из пописа 2011. године, и неких ранијих пописа у Србији, али и искуства држава у нашем непосредном окружењу које су попис спровеле прошле године, не искључујемо могућност да се попис продужи за неколико дана у одабраним општинама уколико буде потребе", рекла је Лакчевић.

Попис је 2011. године трајао 15 дана, и то од 1. до 15. октобра, подсетила је Лакчевић и навела да се тада велики број грађана јавио кол центру у последња два дана пописа са захтевом да буду пописани.

"Проблем смо решили на тај начин што смо попис продужили за пет дана у четити највећа града. Било је појединачних случајева одбијања пописа, али они се углавном реше на тај начин што би пописна комисија изашла на терен и разговарала са грађанима и након тога су они пристајали да буду пописани. Постоји и неколико спорадичних случајева где нису пристали ни након изласка комисије на терен и сада су ти предмети на обради, па не могу детаљније о њима", навела је Лакчевић.

У складу са Законом о попису становништва, домаћинстава и станова прелиминарни резултати биће објављени 30 дана након завршетка теренске реализације пописа, а коначни подаци биће објављивани сукцесивно од априла 2023. до јула 2024. године.

 

 

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


popis stanovnistva

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.583.879 посета
Тренутно на сајту: 398 посетилац(a)