Pojačana kontrola saobraćaja od 13. do 16. aprila 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Pojačana kontrola saobraćaja od 13. do 16. aprila
Trenutno na sajtu: 558       |       Podeli:
11.04.2023 | 0 коментар(а)



Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, od 13. do 16. aprila sprovešće akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju



u cilju očuvanja bezbednosti saobraćaja na putevima tokom predstojećih vaskršnjih praznika, kada se na svim važnijim putnim pravcima u Republici Srbiji očekuje pojačan intenzitet saobraćaja.

Akcija će biti usmerena na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece u vozilima.

Takođe, zbog većeg broja motocikala i mopeda u saobraćaju, saobraćajna policija usmeriće aktivnosti i na otkrivanju prekršaja koje čine vozači ovih vozila.

Upozoravamo građane da u vreme vaskršnjih praznika u saobraćaju strada veći broj lica u odnosu na redovne okolnosti, a prošle godine u vreme ovih praznika u saobraćajnim nezgodama poginulo je šest, a povređena su 184 učesnika u saobraćaju.

Pored toga, u periodu od 17. do 23. aprila, u 30 evropskih zemalja koje su članice Evropske mreže saobraćajnih policija (ROADPOL), biće sprovedena međunarodna akcija usmerena na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u saobraćaju da praznike proslave odgovorno i da poštovanjem saobraćajnih propisa daju direktan doprinos očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima, navodi se u saopštenju.

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.106.837 посета
Тренутно на сајту: 559 посетилац(a)