„Дунав“ исплатио дивиденде акционарима 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
„Дунав“ исплатио дивиденде акционарима
Trenutno na sajtu: 367       |       Podeli:
08.07.2022 | 0 коментар(а)



„Дунав осигурање“, лидер на домаћем тржишту осигурања, у 2021. години остварило je нето

добитак у износу од 2,5 милијарди динара који је исплаћен у виду дивиденди акционарима, у укупном бруто износу од 1,57 милијарди динара. У буџет Републике Србије, у складу с њеним учешћем у капиталу компаније од 76,70 одсто, уплаћене су 1,2 милијарде динара, у Акционарски фонд, чије је учешће 3,61 одсто, уплаћено је бруто 56,7 милиона, а осталим акционарима са учешћем од 19,69 одсто у капиталу компаније уплаћена су бруто 309,3 милиона динара.

Препознајући значај „Дунава“ за стабилност привредног и економског система, Влада Републике Србије на челу са тадашњим премијером а садашњим председником државе Александром Вучићем, 2014. је на име докапитализације уплатила Компанији 4,8 милијарди динара.

Професионално управљање компанијом довело је до њеног опоравка, па су од 2014. године до краја 2021. вишеструко увећани сви показатељи пословања. У државни буџет почев од расподеле добити за 2015. годину до данас уплаћене су дивиденде у укупном износу од 4,86 милијарди динара, што је за готово 60 милиона више од износа докапитализације.

Пословни успех Компаније резултат је брижно негованог угледа, као и кредибилитета који ужива код својих осигураника.

„Искуство грађено деценијама говори нам да поверење клијената не сме никада бити пољуљано и да је одговоран однос према њима на дуге стазе најбоља инвестиција”, ‒ истакла је у интервјуу за „Блиц“ Ивана Соковић, председница Извршног одбора „Дунав осигурања“, и најавила да ће та кућа и надаље бити подршка држави у реализацији великих инфраструктурних пројеката, као и друштвеној заједници, пре свега у пројектима намењеним деци и омладини.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


дунав осигурање испалата дивиденде акционари

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.436.285 посета
Тренутно на сајту: 368 посетилац(a)