Од Лучана до Гуче сад се може само преко Јелице, мост поделио Драгачево 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Од Лучана до Гуче сад се може само преко Јелице, мост поделио Драгачево
Trenutno na sajtu: 478       |       Podeli:
18.02.2020 | 0 коментар(а)



Лучани – Река Бјелица која протиче кроз Драгачево, већ деценијама прави проблеме мештанима.
Мост у Лучанима у катастрофалном стању, фото: РИНА

На стотине домаћинстава током претходних година је поплављено, а сада је од надзорне комисије из Путева Србије стигао извештај да су и два моста која спајају Гучу и Лучане у – катастрофалном стању.

“Мостовима газдују Путеви Србије. Кинеска компанија која изводи радове на изградњи дела аутопута од Прељине до Пожеге затражила је од њих дозволу за масовну експлоатацију земље преко тих мостова, након чега је послата комисија, утврђено стање и забрањен је теретни саобраћај”, изјавио је председник општине Лучани, Миливоје Доловић за РИНУ.

Забрањен саобраћај за теретна возила, фото: РИНА

Том одлуком у највећем проблему јесу мештани који уместо да пређу само двадесет километара, сада морају возити три пута дужим путем преко планине Јелице.

“Овом деоницом сам пролазио сваки дан јер возим цистерну, сада је то немогуће. Морам ићи преко околних села да бих стигао до Гуче. Много је теже и захтевније, троши се више горива”, пожалио се возач ког је полиција вратила са моста у Лучанима.

Решење за овај проблем је у рукама предузећа Путеви Србије, које је већ предузело прве кораке како би било олакшано свакдонвено функционисање на овој деоници.

Мост оштећен у бројним поплавама, фото: РИНА

“Започета је израда пројектно – техничке документације, а након тога се очекује грађевинска дозвола и почетак радова на реконструкцији. Надамо се да ће возачи имати стрпљења јер је у питању њихова, али и безбедност других возача који овуда пролазе”, рекао је Доловић.

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lucani guca most saobracaj prekid

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.421.831 посета
Тренутно на сајту: 478 посетилац(a)