Концерт гудачког квартета Хабанера” и монодрама „Наши дани” Радослава Миленковића 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Концерт гудачког квартета Хабанера” и монодрама „Наши дани” Радослава Миленковића
Trenutno na sajtu: 358       |       Podeli:
30.09.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Програм Дома културе сваким даном све је разноврснији. Први октобарски дан почиње концертом гудачког квартета „Хабанера”.

Четири различите идеје се попут линија укрсте и створе нову, заједничку, истинску и једину вредну која резултира звуком који овај квартет чини посебним. Ове четири даме спајају наизглед, неспојиве ствари. Оне изводе популарне музичке жанрове познате свима на класичним гудачким инструментима и тако рок добија ново рухо кроз ритам виолончела, поп музика нове мелодичне димензије које даје виолина, а све заједно стварају филмове док изводе чувене филмске теме.
„Хабанера” квартет постоји већ 14 година и чине га Нина Бирач-виолина, Шерин Мансоури-виолина, Марта Петровић-виола, Милица Грујић-виолончело. Концерт почиње у 20 часова у Великој сали, 1. октобра, а цена карте је 400 динара.

Монодрама „Наши дани” Радослава Миленковића на програму је 2. октобра у Великој сали у 20 сати. Глумац и позоришни редитељ из Београда, комплетан је аутор монодраме која је од премијере 1984. године на Фестивалу монодраме и пантомиме у Земуну (Златна колајна публике) до данас изведена више од 1.750 пута, како на сценама бивше Југославије, тако и у иностранству (Москва, Петроград, Базел, Цирих, Баден, Малме, Лунд, Гетеборг, Халмстад, Будимпешта, Егер...)

Текст представе настао је драматизацијом сатиричних песама Владислава Петковића Диса (Наши дани и Химна) и најзначајнијих приповедака Радоја Домановића, (Страдија, Данга и Мртво море) који је оштро, критички беспоштедно и духовито сликао власт свога времена, огрезлу у корупцији и насиљу. Цена карте је 800 динара.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


dom kulture cacak program

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.309.668 посета
Тренутно на сајту: 359 посетилац(a)