Јак ветар прави велике сметове, за трен аутомобили остају заробљени у снегу 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Јак ветар прави велике сметове, за трен аутомобили остају заробљени у снегу
Trenutno na sajtu: 471       |       Podeli:
06.02.2023 | 0 коментар(а)



Ивањица - Током ноћи на територији општине Ивањица пало је око 15 центиметара и ове падавине нису направиле веће проблеме,
Фото: РИНА

међутим оно што отежава ситуацију путарима и мештанима јесте јак ветар који за само неколико тренутака може да завеје аутомобиле и пресече пут којим су кренули. Услед мећаве која их је задесила на локланом путу између два ивањичка села, дошло је и до саобраћајне незгоде, преноси агенција РИНА.

- Највећи проблем још увек дефинитивно прави јак ветар. Формирају се снежени наноси у селима на местима где никада раније није било сметова. Направи се од једног до два метра на било којој врлети или прелазу, ливади где је било отворено. У месту Јасеново дошло је до саобрћајне незгоде када су се сударила два путничка возила, јер возачи нису могли да виде ништа испред себе. Оба аутомоила остала су завејана у смету. Механизација је тао одмах упућена, људи су избављени и није било опасноти по њихове животе, рекао је за РИНУ Витомир Арсовић из предузећа Путеви Ивањица.

На територији општине Ивањица имамо још увек доста одсечених, удаљених засеока али што је битно за сада нема угрожених домаћинстава и људи функционишу нормално.

-Ми смо се пробили до свих центара месних заједница. Имали смо приоритете. Првенствено да ђаци иду у школу, пацијенти на дијализу. Имали смо помоћ у нашем локалном погону Електродистрибуције да дођу до појединих трафостаница, да отклоне кварове тако да је за сада снабдевање електричном енергијом у Ивањици у реду. Надамо се да ће тако и остати”, рекао је Митровић.

Уколико се наставе ниске темепратуре у наредним данима, према речима Митровића могу настати и проблеми са водоснабдевањем како сеоског подручја тако и саме Ивањице и подсетио на 2017. годину када је због температура у минусу дошло управо до таквих проблема.

- Надам се да мраз неће потрајати, а што се тиче снега то је можда и једна од лепших страна Ивањице. Када се сви путеви прочисте и када гране Сунце, онда ћемо моћи сви да уживамо у прелепој ивањичкој приуроди”, закључио је Митровић.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.853.731 посета
Тренутно на сајту: 471 посетилац(a)