U prostorijama dnevnog centra u Prijepolju otvoren kafić u kome će raditi osobe sa teškoćama u razvoju i invaliditetom 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
U prostorijama dnevnog centra u Prijepolju otvoren kafić u kome će raditi osobe sa teškoćama u razvoju i invaliditetom
Trenutno na sajtu: 429       |       Podeli:
23.03.2024 | 0 коментар(а)



Prijepolje – Centar za socijalni rad Prijepolje kako bi uključio osobe sa teškoćama u razvoju i invaliditetom



u svakodnevni život, otvorio je pri adolescentnom klubu u prostrijama Dnevnog centra kafić „Frend”. U radu kafića biće angažovane osobe sa teškoćama u razvoju i invaliditetom. Sredstva za opremanje kafića i rad obezbedili su lokalna samouprava i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Presecanjem vrpce kafić su svečano otvorili predsednik opštine Drago Popadić i jedna od korisnica koja će ubuduće raditi u kafiću Dženeta Preljević .

„Popio sam prvu kafu i mogu vam reći da ću češće dolaziti ovde, jer je kafa napravljena sa ljubavlju. Moramo se truditi da pomognemo osobama sa smetnjama u razvoju i da vidimo šta je to još što je njima potrebno da uradimo”, kaže predsednik opštine Drago Popadić.

Kafić će raditi svakog radnog dana od sedam do pola tri, kako je radno vreme zaposlenih u Dnevnom centru.

„Moje zaduženje će ovde biti da služim piće, da skuvam kafu, da dočekujem goste, da ih ugostim kao u svojoj kući, jer mi smo svi ovde kao jedna porodica”, navodi zadovoljno Dženeta Preljević.

Direktorka Centra za socijalni rad Rada Divac ističe da im je želja bila da osobama sa teškoćama u razvoju i invaliditetom stvore mogućnost da rade i da se druže, a da istovremeno kroz dobrovoljni prilog zarade svoj džeparac.

„Ovo je za nas veliki dan, jer ove osobe retko izlaze iz svojih domova, retko su vidljive, a još manje imaju mogućnosti da budu radno angažovane. Pre svega nam je cilj da te osobe izađu iz porodičnog okruženja, da pomognemo njima i njihovim porodicama”, navodi Divac.

 

PP Media / GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje kafic osobe invaliditet

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.302.433 посета
Тренутно на сајту: 429 посетилац(a)