Ђукић Дејановић: Инспекције ће контролисати послодавце због дискриминације 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Ђукић Дејановић: Инспекције ће контролисати послодавце због дискриминације
Trenutno na sajtu: 438       |       Podeli:
18.04.2018 | 0 коментар(а)



Прибој - Нове измене Закона о раду нису само везане за финансијску подршку породици већ ће дати неупоредиво већа овлашћења инспекцијама,

рекла је у Прибоју министарка без портфеља у Влади РС задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић.

„Закон о раду је врло коректан и спада у врло модерне европске текстове када их анализирате. Међутим наше инспекцијске службе а и негде страх мајки и родитеља да не изгубе позицију коју имају често их враћа корак назад у намери да ускладе рад и родитељство. Потребно је заштити труднице, породиље и мајке од дискриминације на послу, јер то није дозвољено”, наводи Ђукић Дејановић.

Према њеним речима послодавци ће морати да се навикну да користе Закон о раду који каже да мајка има право до треће године, да не ради поподневну и трећу смену. Да има право да тражи да ради од куће, да ради повремене и привремене активности које ће послодавцу одговарати.

Славица Ђукић Дејановић на састнаку у Прибоју са будућим мајкама, фото: ГЗС

„Све то стоји у закону и ту нормативу не треба мењати. Треба навићи инспекције и послодавце на то, и то је један од задатака кабинета на чијем сам челу у Влади", наводи она.

Министарка без портфеља Славица Ђукић Дејановић са челницима Општине Прибој, фото: ГСЗ

Министарка без портфеља Славица Ђукић Дејановић боравила је данас у радној посети општини Прибој где је са челницима локалне самоуправе причала о конкретним питањима око помоћи младим људима, како би их стимулисали да постану родитељи фреквентније него што је то било до сада. Општина Прибој подржава програм Владе о популационој политици.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.788.623 посета
Тренутно на сајту: 439 посетилац(a)