Jučerašnja kiša i poplava stigla im do praga, Todorovići: daćemo još zemlje ali da srede svoje kanale oko autoputa 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Jučerašnja kiša i poplava stigla im do praga, Todorovići: daćemo još zemlje ali da srede svoje kanale oko autoputa
Trenutno na sajtu: 620       |       Podeli:
27.05.2023 | 0 коментар(а)



Čačak - Došao nam je dopis da zemlju poklonimo za izgradnju autoputa, bez našeg potpisa oni su



zemlju iskoristili za to da se voda iz dva kanala pušta u našu njivu, kao i voda iz Popićke bare, kada krene ovako jaka kiša to bude katastrofa, tvrdi Bole Todorović iz čačanskog sela Prijevor.

„Tu sam posejao kukuruz od njega sada nema ništa jer je sve pod vodom, supruga i ja radimo roditelji imaju penziju, pa srećom ne živimo od toga, ali ispod moje njive brat koji živi od poljoprivrede ima tri velika i pet malih plastenika, ima svoju tezgu na pijaci u Čačku, on je sa prodajom za ovu godinu završio jer mu je ta voda stigla do plastenika u kojima ima dosta poljoprivrednih kultura, a uništeno mu je i ono što je van plastenika. Prošle godine poplavila nas je reka Kamenica i taj problem je rešen, lokalna samouprava se angažovala i podignut je bedem od dva metra i više tih problema nemamo. Išao sam u Gradsku upravu i oni su rekli da nijedna inspekcija nije nadležna za naš slučaj, a nama treba neko rešenje. Mi ćemo dati još 20, 30 ari zemlje koliko je potrebno da se produbi kanal da ta voda ide u reku, a ne u naše njive, da to regulišu da ne dolazimo svaki put u ovakvu situaciju”, Todorović.


Glas zapadne Srbije

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK PRIJEVOR AUTOPUT POPLAVA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.951.362 посета
Тренутно на сајту: 621 посетилац(a)