Победе сениора и кадета бициклиста Борца на другом купу Србије 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Победе сениора и кадета бициклиста Борца на другом купу Србије
Trenutno na sajtu: 345       |       Podeli:
25.05.2021 | 0 коментар(а)



Краљево / Чачак - На другом Купу Србије у бициклизму сениор Марко Даниловић, кадет Бошко

Величић, сениорска и кадетска екипа освојили су прва места, млађи кадет Стефан Вучићевић и мастерс Тони Смиљанић освојили су трећа места.

Други куп Србије одржана је у недељу 23. 05. 2021. године на аутодрому Берановац код Краљева. Уз учешће преко 200 бициклиста из целе Србије виђене су квалитетне трке у целодневном програму.Сениори су возили 20 кругова у укупној дужини од 105 километара. Одмах после старта формирала се водећа група од осам такмичара медју којима су били Стефан Стефановић и Алекса Радмилац, али и четири такмичара из београдског Партизана. Тренутно најбољи бициклиста у Србији Марко Даниловић мудро је чекао више од половине трке да се бициклисти Партизана исцрпе и онда се дао у потеру за њима. Водећу групу стигао је два круга пре краја, али из те групе одвојио је такмичар из Бања Луке који се не бодује за Куп Србије и којег Даниловић није могао да стигне. У завршници трке Даниловић одлази са Душаном Веселиновићем из Партизана и у спринту га победјује. У групи иза Стефан Стефановић осваја четврто место (треће за Куп) и са њим долази и Алекса Радмилац на шестом месту, што је било довољно за екипну победу. У генералном пласману водеће позиције преузели су Марко Даниловић појединачно и екипа Борца.

Кадетска екипа, фото: БК Борац

Јуниори су возили заједно са сениорима, а Дејан Цогољевић није се најбоље снашао у спринту пратеће групе и освојио је пето место.

Кадети су возили 10 кругова у укупној дужини 52, 5 колометара. Екипа Борца била је најофанзивнија на трци, прво је у бегу био Вукашин Јованчевић, па потом Матија Пековић, али средином трке успео је бег Бошка Величића који је убедљиво освојио прво место. У пратећој групи пето место освојио је Борис Митровић, а непосредно иза њега прошли су Матија Пековић и Вукашин Јованчевић. Ови пласмани били су довољни за прво место екипно, што је донело и прво место у генералном пласману, као и водјство Бошка Величића појединачно.

Стефан Вучићевић, фото: БК Борац

Млађи кадети возили су шест кругоава у укупној дужиниод 31, 5 километара. Победу је остварио такмичар из београдског Партизана веома убедљиво, а иза њега дошла је велика група у којој Стефан Вучићевић у спринту осваја друго место, укупно треће.

Млађи кадет Стефан Вучићевић, фото: БК Борац

Мастерси су возили 10 кругова у укупној дужини од 52, 5 километара. За Куп Србије бодовала се само апсолутна категорија и у таквој конкуренцији Тони Смиљанић освојио је треће место, док су Ненад Јевтовић и Мирослав Богдановић освојили четврто и пето место.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak kraljevo biciklizam borac kup seniori kadeti

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.908.939 посета
Тренутно на сајту: 345 посетилац(a)