Новинар и водитељ Немања Ковачевић примљен у Председништву 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Новинар и водитељ Немања Ковачевић примљен у Председништву
Trenutno na sajtu: 372       |       Podeli:
15.05.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - Новинар и водитељ Немања Ковачевић, овогодишњи најмладји добитник признања „Златна значка“,

за несебичан, предан и дуготрајан рад на развијању културних делатности, због бројних успеха, примљен је у Председништву. У разговору са Председником Републике Александром Вучићем и Генералним секретаром Председника госпођом Сузаном Пауновић, одато му је призање за дугогодишњи одговоран рад на пољу очувања културе и традиције.

„За мене је овај пријем инспирација, мотивација и подстрек за даљи самопрегалачки рад на овом подручју. Очување културе и традиције једног народа је један од најважнијих сегмената његовог идентитета и опстанка. Надам се да ће сва признања која сам до сада добио, широм земље, а нарочито ово последње бити мотив свим младим људима да схвате да није касно и да се укључе у борбу за очување свега онога за шта су се борили наши преци. Задатак није нимал лак, али је то начин да се одужимо „светлим гробовима“. Осећам огромну захвалност Председнику Републике Србије, Генералној секретарки Председника и свим оним људима који подржавају ову борбу, чуваре традиције и младе. То је путоказ ка бољој, лепшој , срећнијој Србији и њеној будућности.“

Немања Ковачевић је на телевизији почео да ради са непуних седамнаест година.

Добитник је бројних награда. ( награде за хуманост и ширење културе међу младима, награде „Чувар традиције“, награде за залагање и промовисање интереса младих ( од Уније студената која броји неколико хиљада младих), захвалнице Града Ужица, награде „Родољуб Нићифоровић“ за очување традиције, културе и хуманости ( Нови Пазар), награде за културу и уметност „Светислав Милић“ (Ниш)… и многих других)
Члан је Удружења новинара Србије УНС-а (једанаест година) као и Књижевног клуба „Паун Петронијевић Рујно” из Ужица.

Водитељ и аутор многих ТВ емисија („Моје Ужице”, „Опипавање пулса”, „Пут до звезда”, „Истина блага вреди”, ” Прича се “, “Актуелно”…), књижевних вечери и манифестација посвећеним култури (Духовно вече „У част Тадији”, Књижевна манифестација „Одзиви Пауну”, „И ми имамо таленат”, „Сусрети на Змајевцу”, Српско-руске вечери, промоције књига (Оливере Катарине и других писаца, песника и књижевника).

Годинама је активан на пољу очувања традиције, кроз његове емисије, текстове, гостовања у националним медијима ( има их преко 200 до сада) , али и кроз активност на промовисању манифестације – „Сусрети на Змајевцу“ ( најстарија манифестација у нашој земљи 176. година традиције).

Његовим радом на том пољу стекао је статус истакнутог поборника традиције. У свом досадашњем раду имам значајан број емисија (преко 300 до овог тренутка) и интервјуа са људима од ауторитета, културног и јавног живота наше земље.

Његово име данас је ауторитет у културном и јавном животу Србије.

Два пута уписан је у историју српског новинарства. Први пут 2012. године , као најмлађи награђени новинар у Србији, а други пут 8. маја 2019. године, као најмлађи телевизијски новинар који је водио концерт на Коларцу у организацији Музичке продукције Радио Београда.

ГЗС/Огласнатабла.инфо




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nemanja kovacevic voditelj novinar zlatna znacka predsednistvo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.434.081 посета
Тренутно на сајту: 373 посетилац(a)