Додељена признања и новогодишњи пакетићи Црвеног крста 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Додељена признања и новогодишњи пакетићи Црвеног крста
Trenutno na sajtu: 534       |       Podeli:
31.12.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Јуче су у просторијама Црвеног крста у Чачку додељена признања за доброчинство,

несебичан допринос и хуманост у 2021. години. Традиционалне захвалнице додељује Црвени крст Србије, а овогодишњи добитни су Ненад Гавриловић, Срђан Савковић и Немања Сарачевић.

Ненад Гавриловић је члан волонтерске јединице већ 20 година. Учествовао је у најразличитијим акцијама, од добровољног рада за добробит заједнице до помоћи грађанима у најтежим околностима попут поплаве 2014. године.

„Задовољство је помагати људима, не могу да опишем речима тај осећај” додао је осамнаестогодишњи Немања Сарачевић.

Срђан Савковић, је већ 17 година члан волонтерског тима. Иако није много причљив, његова дела говоре много. У свакој ситуацији заједно са осталим волонтерима и волонтеркама међу првима притиче у помоћ старима, болеснима, немоћнима.

Фото: ЦК Чачак

Заједнички став чачанских волонтера је да велики број младих има осећај за туђе недаће и приликом примања заслужених признања која су им уручили председница Одбора ЦК Чачка прим. др Нада Лазовић и члан Одбора Зоран Ћендић, волонтери су упутили позив младима у Чачку да се придруже волонтерској јединици Црвеног крста у Чачку која тренутно броји нешто више од 20 чланова, а у ванредним ситуацијама тај број је много већи.

Такође, јуче је у организацији Црвеног крста Чачак, а уз помоћ донатора и ангажовање запослених и чланова Одбора Црвеног крста у просторијама МЗ „3. децембар” подељено нешто више од 300 новогодишњих пакетића за децу која немају прилику да на неком другом месту добију новогодишњи поклон. Догађај је увеличао Деда Мраз који је деци измамио осмех.

Фото: ЦК Чачак

Према речима др Наде Лазовић, „Црвени крст уз помоћ пријатеља ове установе приредио је свечаност за најмлађе која је измамила радост на дечијим лицима, а тренутак радости нема цену. Поред деце корисника услуга Народне кухиње, овога пута су обухваћена и деца са сеоског подручја која нису у евиденцији Центра за социјални рад.”

Фото: ЦК Чачак

Као приоритет у наредној години Лазовић је додала да ће „поред редовних активности, посебна пажња бити усмерена према нашим суграђанима, нарочито на сеоском подручју који су у стању социјалне потребе, а због законских ограничења не могу да користе помоћ која се опредељује посредством Центра за социјални рад.”

„Велики је број једночланих старачких домаћинстава без прихода и друге врсте помоћи, а Црвени крст постоји да би хуманитарним радом и доброчинством помагао. Уз помоћ Града Чачка, Црвеног крста Србије, добротвора из реда појединаца и предузећа, хуманитарним акцијама чинимо добра дела” закључила је председница Одбора Црвеног крста, прим. др Нада Лазовић.

За предстојеће јануарске празнике, Божић и православну нову годину најављене су нове активности чачанског Црвеног крста.

 

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CRVENI KRST CACAK PRIZNANJA PAKETICI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.150.691 посета
Тренутно на сајту: 535 посетилац(a)