Svečanom sednicom Skupštine obeležen Dan opštine Lučani: dodeljena priznanja „10. jun” 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Svečanom sednicom Skupštine obeležen Dan opštine Lučani: dodeljena priznanja „10. jun”
Trenutno na sajtu: 528       |       Podeli:
10.06.2023 | 0 коментар(а)



Lučani - Povodom Dana opštine Lučani danas je održana svečana sednica Skupštine opštine, a pre njenog početka



predstavnici lokalne samouprave, ratnih vojnih invalida i SUBNOR-a položili su cveće na Spomenik palim borcima u selu Rti jer se upravo ovaj dan obeležava u znak sećanja na najznačajniji istorijski događaj opštine Lučani koji se odigrao u vreme Drugog srpskog ustanka 1815. godine, nakon Bitke na Ljubiću kada je turska vojska doživela je poraz u tom delu Dragačeva.

predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović foto: Jovan Nikolić

„Dan opštine za nas je dan kada sumiramo postignute rezultate od godine do godine, samo prošle godine uložili smo značajna sredstva novčana sredstva, odnosno 52 miliona dinara u završetak Sportske hale, 26 miliona uložili smo u rekonstrukciju vrtića u Guči, zatim 25 miliona u drugu fazu rekonstrukcije bazena u Guči koji će nadamo se početi sa radom do 20. jula, sada su radovi u trećoj fazi, možemo da se pohvalimo da ćemo prvi u ovom delu Srbije imati zatvoreni bazen gde ćemo moći da našim meštanima i turistima priredimo noćno kupanje. Ulaganja u putnu infrastrukturu iz budžeta lokalne samouprave bila su negde oko 110 miliona dinara, dok su ulaganja u poljoprivredu bila 55 miliona dinara kroz subvencije plus uz pomoć JP Putevi Srbije asfaltirali smo 30 kilometara puteva u opštini Lučani. Pre nekoliko godina počeli smo sistem 3:1, samo u toku prošle godine na taj način asfaltirali smo oko 19 kilometara nekategodirsanih seoskih putnih pravaca, na taj način stvaraju se bolji uslovi za život naših stanovnika, za ovu godinu predviđena je i zamena gasne kotlarnice u Domu zdravlja u Guči. Ono čime možemo da se pohvalimo jeste da imamo najveća izdavanja za podršku u rađanju, da dajemo 100 hiljada dinara za svaki novorođenče i to nas svrstava u red u tri lokalne samouprave u Republici Srbiji koje najviše daju. Jedva čekamo da se završi autoput iz pravca Pakovraća ka Požegi i da meštani Lučana konačno dobiju isključenje za autoput što nam stvara veliku šansu za razvitak privrede koja u ovom trenutku vrlo dobro funkcioniše", rekao je predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.

Na svečanoj sednici dodeljena su priznanja "10. jun" dobitnicima javnih priznanja opštine Lučani za 2023. godinu.

Za izuzetne rezultate postignute u oblasti stočarstva značajno priznanje dobilo je poljoprivredno gazdinstvo braće Milana i Vasa Sedlarevića iz Dragačice.

 Za izuzetne rezultate postignute u oblasti stočarstva  značajno priznanje dobilo je poljoprivredno gazdinstvo braće Milana i Vasa Sedlarevića iz Dragačice, foto: Jovan Nikolić

"Ovo priznanje nam puno znači, daje nam podršku da idemo dalje. Mi se već nekoliko godina bavimo stočarstvom, planiramo da pravimo još jednu štalu i da proširimo svoje gazdinstvo", rekao je Milan Sedlarević iz Dragačice.

Darku Stevanoviću mladom veroučitelju iz Guče dodeljeno je priznanje za izuzetne rezultate postignute u oblasti verskog obrazovanja mladih.

Darku Stevanoviću mladom veroučitelju iz Guče dodeljeno je priznanje za izuzetne rezultate postignute u oblasti verskog obrazovanja mladih, foto: Jovan Nikolić

„Ovim priznanjem dobio sam motivaciju da nastavim da radim još aktivnije sa svojim učenicima i da razvijam ljubav prema svom poslu koja je svake godine sve veća i veća, daje mi podstrek za nove ideje koje ću realizovati u toku naredne škole godine i što se tiče Verske nastave, ali i Liturgijske sekcije što je jedan poseban projekat u školu koji smo pokrenuli ove godine u saradnji sa učenicima, održali smo mnoge časove i debate, obišli mnoge manastire u Srbiji, nadam se da će ovo priznanje biti motivacija za još više takvih aktivnosti”, rekao je Darko Stevanović veroučitelju iz Guče.

Prestižno priznanje dodeljeno je i Aleksandru Jevremoviću profesoru fizičke kulture iz Lučana, za izuzetne rezultate postignute u oblasti sportske kulture mladih.

Aleksandru Jevremoviću profesoru fizičke kulture iz Lučana priznanje „10. jun” dodeljeno je za izuzetne rezultate postignute u oblasti sportske kulture mladih, foto: Jovan Nikolić

"Sport je prepoznat u malim sredinama, ali mislim da ima prostora da se još više razvija i da bude na još većem nivou, tehnologija je deci oduzela dosta vremena, ali naš cilj je da ih privučemo da što više budu sa loptom i u igri. Ovo priznanje za mene predstavlja veliku motivaciju za dalji napredak i rad u sportu i omladini u našem mestu”, rekao je Aleksandr Jevremović profesor fizičke kulture.

Dobitnik priznanja "10. jun"  ove godine je i Privredno društvo RZ - Plant doo Beograd, za izuzetne rezultate postignute u oblasti revitalizacije Centra za krompir u Guči, foto: Jovan Nikolić

Takođe, dobitnik priznanja "10. jun" ove godine je i Privredno društvo RZ - Plant doo Beograd, za izuzetne rezultate postignute u oblasti revitalizacije Centra za krompir u Guči.

 

 

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lucani dan opstine priznanja 10 jun

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.514.432 посета
Тренутно на сајту: 526 посетилац(a)