Михајловић: Национални енергетски план шанса за развој Србије 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Михајловић: Национални енергетски план шанса за развој Србије
Trenutno na sajtu: 365       |       Podeli:
28.07.2022 | 0 коментар(а)



Потпредседница владе и министарка енергетика Зорана Михајловић поручила је на представљању
Фото: ГЗС

Интегрисаног националног енергетског и климатског плана Србије за период до 2030, са визијом до 2050. године да је његова примена шанса за развој целе земље.

Национални енергетски план представљен је на свечаности у Југословенској кинотеци, а Михајловићева је рекла да ће држава урадити све да се тај план спроведе, без обзира колико били велики изазови на том путу.

Потпредседница владе и министарка енергетика Зорана Михајловић поручила је данас на представљању Интегрисаног националног енергетског и климатског плана Србије за период до 2030, са визијом до 2050. године да је његова примена шанса за развој целе земље.

Мања емисија гасова са ефектом стаклене баште за 40 одсто у односу на емисију која је у Србији била 90-их година, обновљиви извори енергије у финалној потрошњи више од 40 одсто до 2030. и нови начини производње електричне и топлотне енергије, као и излазак из производње на фосилна горива, део су националног енергетског и климатског плана до 2030, рекла је Михајловићева.

Нема више затварања српске енергетике

Једини гаранти безбедности у гасном сектору за Србију су повезивање са државама у региону и могућност набавке гаса од више различтих добављача, изјавила је данас министарка рударства и енергетике.

Сматра да је наша земља спремна за сарадњу са другим државама у домену енергетике и да се неће вратити време у коме је српска енергетика била затворена.

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


energetika zorana mihajlovic plan

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.502.136 посета
Тренутно на сајту: 366 посетилац(a)