Prvi rebalans budžeta opštine Gornji Milanovac 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Prvi rebalans budžeta opštine Gornji Milanovac
Trenutno na sajtu: 463       |       Podeli:
12.04.2024 | 0 коментар(а)



Gornji Milanovac - Na dnevnom redu, danas održane sednice Opštinskog veća među najznačajnijim tačkama bilo je razmatranje nacrta i



utvrđivanje predloga Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Gornji Milanovac za 2024.godinu – prvi rebalans budžeta.
– Neposredan povod za rebalans budžeta su sredstva koje smo dobili od ministarstava. U pitanju su sredstva za izgradnju terena na otvorenom pored Sportske hale „Breza.“ Naime, gradićemo multifunkcionalan teren za košarku i za odbojku i teretanu na otvorenom. Vrednost projekta koji smo dobili od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu je 16 miliona dinara, plus naše učešće. Drugi vrlo važan projekat za nas jeste da izvršimo zamenu kotlarnice na ugalj u okviru Osnovne škole „Desanka Maksimović”, tako što ćemo uraditi nove kotlove na gas kako bismo smanjili zagađenje vazduha u opštini Gornji Milanovac. Sa tim projektom , kao i projektom Dečije ustanove „Sunce“, svi javni objekti u samom gradu će biti priključeni na sistem grejanja na gas. Drugi povod za rebalans jesu neutrošena namenska sredstva iz prošle godine za izgradnju zatvorenog bazena.

U pitanju je iznos od preko 92 miliona dinara za koji izvođači radova, prošle godine nisu mogli izvršiti prenos, s obzirom da su nešto malo kasnili sa dinamikom radova zbog vremenskih uslova. Kao što vidite bazen se privodi kraju i vrlo brzo, za neki dan će biti otvoren. Sa ponosom mogu da istaknem da će sva deca sa teritorije opštine Gornji Milanovac moći da uživaju u jednom prelepom novom objektu, ne samo zatvorenog već i otvorenih bazena koji su potpuno rekonstruisani. Sedamnaest i po miliona dinara smo dodali za kompletnu investiciju kako bismo sve završili i imali potpuno novi kompleks bazena u Gornjem Milanovcu. Direktor Sportskog centra „Breza” koji će upravljati radom bazena je dobio zadatak da sa svim direktorima osnovnih škola, a znate da imamo sedam osnovnih škola na teritoriji opštine Gornji Milanovac, napravi plan i program rada kako bi sva deca i sa gradskog i sa seoskog područja od petog do osmog razreda mogla da imaju časove fizičkog na bazenu. Ja se radujem što smo uspeli da im obezbedimo termine za svu decu, a opština je obezbedila i besplatan prevoz dece sa seoskog područja kada budu imali časove fizičkog na bazenu. Ono što me je posebno obradovalo jeste da su ostali neiskorišćeni termini i da će oni biti dovoljni da ih rasporedimo na tri srednje škole. Tako da će i srednjoškolci imati obavezan čas fizičkog na našem bazenu. To je nešto zbog čega smo prevashodno i gradili bazen – rekao je Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac.
Deca su prioritet i u skladu sa njihovim potrebama određeni su termini. Komercijalni termini će biti od 6 do 8, kao i od 16 do 22 časa.

 

GZS

 

 

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GORNJI MILANOVAC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.641.575 посета
Тренутно на сајту: 462 посетилац(a)