Швајцарска делегација у посети реконструисаној „малој брусничкој школи“ 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku              Danas slavimo Đurđevdan i Vaskršnji ponedeljak              Još jedan letnji dan u maju, temperatura do 28 stepeni              Na deponiji Duboko kod Užica proglašena je vanredna situacija             

 
Швајцарска делегација у посети реконструисаној „малој брусничкој школи“
Trenutno na sajtu: 378       |       Podeli:
10.08.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Успешном реализацијом пројекта „Реформа пореза на имовину“, Општина

Горњи Милановац заузела је 2019. године друго место, међу пет најуспешнијих општина у Србији. Програм који је спроведен у сарадњи са Министарством за државну управу и локалну самоуправу Владе РС, Министраством финансија и Сталном конференцијом градова и општина, подржала је Влада Швајцарске, издвојивши из наградног фонда средства за улагање у пројекте развојног карактера.

Одлуком Општине Горњи Милановац, у којој су учествовали и грађани, награда од 300.000 франака, или 32.273,580 динара, распоређена је за обнову објекта за децу и младе са сметњама у развоју, такозвану „малу брусничку школу“.

Швајцарска има развојну стратегију сарадње са Републиком Србије у којој јој пружа преко 100 милиона евра помоћи. У оквиру те суме је и пројекат ’Реформа пореза на имовину’, који је значајан за општине јер им пружа шансу да побољшају своје изворне приходе, а у исто време им даје могућност да побољшају консултације са грађанима како ће тај новац утрошити”, рекао је Петар Василев из Швајцарске канцеларије за сарадњу.

Василев истиче да му је посебно драго што су Општина и грађани одлучили да новац усмере на пројекат чија је тема социјална инклузија. Заменица председника Општине, Јадранка Достанић рекла је да су радови квалитетно изведени и да у потпуности задовољавају све потребе будућих ђака.

„Ово је пројекат од изузетног значаја. Драго нам је што смо на неки начин заокружили цео пут, од пружања услуге личног пратиоца, преко финансирања разних активности деце са посебним потребама, и сада са реновирањем овог објекта објединили смо целу причу око њих. Направљена је зграда са дневним боравком, салом за физичко, са прилагођеним тоалетима, опремом која прати све то и са стручним људима који ће са њима радити”, истакла је Јадранка Достанић, заменица председника Општине Горњи Милановац.

Достанић је такође навела да потреба за реновирањем овог објекта постоји годинама уназад и да ће сада, када су радови приведени крају, деца са сметњама у развоју са територије наше општине коначно моћи да похађају наставу прилагођену њима и њиховим потребама.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


gornji milanovac brusnica skola svajcarska renoviranje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.275.658 посета
Тренутно на сајту: 379 посетилац(a)