Он је најмлађи председник у Србији: Спреман за све изазове 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Он је најмлађи председник у Србији: Спреман за све изазове
Trenutno na sajtu: 351       |       Podeli:
01.07.2019 | 0 коментар(а)



Пожега – Бурна и напета била је политичка ситуација у општини Пожега претходна два месеца.
Ђорђе Никитовић, фото: РИНА

Након што је ухапшено цело руководство због коруптивних радњи, за првог човека изабран је двадестпетогодишњи, дипломирани економста Ђорђе Никитовић и тако постао најмлађи председник једне локалне самоуправе у Србији.

Ђорђе потиче из угледне угоститељске породице, са 15 година почео је да помаже оцу у свим пословима, а са 20 је ушао у политику. Данас, пет година касније спреман је да се ухвати у коштац са свим обавезама и одговорношћу која му је задата.

“Знам да је велики задатак испред мене. Наш циљ јесте да побошљамо живот грађанима. Фабрика стрељачке муниције у Узићима која добро послује обезбедила је нова радна места, а изградња аутопута донеће нове инвеститоре”, рекао је за РИНУ Ђорђе Никитовић.

То што је најмлађи председник општине у Србији не види као свој минус већ као предност.

Ђорђе Никитовић са бабом Милицом, фото: РИНА

“На младима свет остаје. Имам снаге и елана да донесем промене на боље. То што имам 25 година ми даје још већи мотив да се више борим и докажем на политичкој сцени”, каже Ђорђе и додаје да грађани на њега увек могу да рачунају.

“Моја врата су за све увек отворена. Ту сам за сваки савет и за сваку помоћ свима коме је то потребно”, изјавио је Ђорђе.

 Пре неколико дана, кад је изабран на функцију било је доста оних који су били скептични. Да ли имају поверења у новог младог председника или се плаше чињенице што он има само 25 година, грађани Пожеге немају дилему.

“И треба млад човек да води општину. Зашто само старији људи су као подобни за функцију? Млади могу да направе прави бум у политици и да нас покрену напред”, каже Зоран Ђорђевић из Пожеге.

Са њим се слаже и Рада Мијатовић.

“Ђорђе је увек био добар ђак и вредан младић, мислим да ће се као председник општине одлично снаћи”, пружила је Рада подршку свом суграђанину.

 Поред суграђана, нови млади председник подршку је добио и од дела опозиције који су до скоро били жестоки критичари претходне владајуће гарнитуре.

Иван Новаковић, фото: РИНА

“Ово је помак на боље. Претходна власт је радила на остварењу својих личних, а не интереса грађана што се и доказало. Сада сам добио уверења да ће се и наше идеје уважити и зато сам спреман да сарађујем и да радимо што је могуће боље, сви заједно”, рекао је Иван Новаковић, опозицини политичар изабран за заменика председника општине.

Међутим, најбољи савет за будућу политичку каријеру Ђорђе је добио од своје баке Милице.

“Да буде паметан и прецизан, да све пажљиво прочита, и да пет пута мери а да једном сече”, рекла је бака Милица.

 РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


predsednik pozega nikitovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.575.558 посета
Тренутно на сајту: 352 посетилац(a)