Održana komemoracija profesoru Aleksandaru Stefanoviću 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Održana komemoracija profesoru Aleksandaru Stefanoviću
Trenutno na sajtu: 457       |       Podeli:
25.04.2023 | 0 коментар(а)



Čačak – Profesor u penziji Aleksandar Stefanović – Aco Puš preminuo je 22. aprila u Čačku u 93. godini.



Profesor Stefanović bio je sporta i jedan od rodonačelnika čačanske košarke, kojoj je bio posvećen duže od 75 godina, bio je igrač, trener, delegat, funkcioner, profesor fizičkog vaspitanja i pedagog, sportski radnik, novinar, publicista.
Danas je u svečanoj sali Skupštine grada održana Komemoracija kojoj su pored članova porodice i prijatelja prisustvovali brojni poštovaoci njegovog rada, ali i predstavnici lokale samouprave. Prisutnima se prvi obratio Predrag Kovačević predsednik Udruženja sportskih novinara grada Čačka.

Održana komemoracija profesoru Aleksandaru Stefanoviću  Foto: GZS

-Za mene, a verujem i većinu nas Vi ste i do sada i sada o zauvek profesor i u ime svojih kolega kažem da nam je čast, ponos i obaveza da nastavimo da negujemo Udruženje sportski novinara grada Čačka, manifestaciju Najboljeg sportska našeg grada i knjigu Čačanski sportsti godine - rekao je Predrag Kovačević predsednik Udruženja sportskih novinara grada Čačka.

-Profesor nikada sebe nije isticao, nije isticao to da je druge svemu učio, već se ponašao kao običan čovek. Utemeljio je košarku kroz Mišovića, Kićanovića, Obradovića i mnoge druge. Pionir u košarci, rukometu, bio je veliki pedagog, 35 generacije je iznedrio u Gimnaziji i posebno je bio ponosan što je to nastavio njegov bratanac- rekao je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

O Stefanovićevoj veličini ličnosti i prijateljstvu sa njim govorio je i Petar Denta predsednik Udruženja sportskih novinara Srbije, koji je na tu funkciju došao upravo nakon Aleksandar Stefanovića.

-Bio je veliki čovek, ljudina, uspešan u svakom od poslova koji je radio, a uvek skroman i jednostavan, a kako bi se jedan velikan i ponašao, ako ne tako. Da smo svi kao ti, u životu bi sve bilo kvalitetnije i lepše, ali ipak nismo svi dostojni toga, jer mnogi od nas nemaju ti snagu da budu velikani- rekao je Petar Denta, predsednik Udruženja sportskih novinara Srbije.

Aleksandar Stefanović sahranjen je danas na Gradskom groblju u Čačku.

 

 

 

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.333.475 посета
Тренутно на сајту: 458 посетилац(a)