Радове на реконструкцији Овчар Бање обишла премијерка Брнабић 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku              Danas slavimo Đurđevdan i Vaskršnji ponedeljak              Još jedan letnji dan u maju, temperatura do 28 stepeni              Na deponiji Duboko kod Užica proglašena je vanredna situacija             

 
Радове на реконструкцији Овчар Бање обишла премијерка Брнабић
Trenutno na sajtu: 312       |       Podeli:
29.11.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Предео изузетних природних одлика, Овчарско- кабларска клисура,



наредних година постаће једна од водећих туристичких дестинација у Србији. Изградњом аутопута од Прељине до Пожеге биће измештен саобраћај, а у путну и туристичку инфраструктуру на овој локацији улаже се пола милијарде динара. Изводе се радови на изградњи саобраћајнице до видиковца а на Каблару, а у центру Овчар Бање граде се амфитеатар и Природњачки центар. Радове на изградњи обишла је и председница Владе РС, Ана Брнабић, истичући значај реализације ових капиталних пројеката.

Премијерка у посети Овчар Бањи Фото: ГЗС

"Аутопут до Пожеге потпуно ће изместити саобраћај , а клисура ће бити враћена људима и природи. Те два пројекта се раде паралелно. Кад пустимо пут до Пожеге, биће презентовано шта је урађено у клисури. Та два пројета су повезана кроз ефикасан и заједничко рад ресроних министарстава, локлане самопуре и свих институција. Реализиавни су пројекти од 185 милиона динара и много тога је завршено. Амфитеатар, пристанипте на језеру Међувршје, Железничка станица. Буџетириће се још 500 милиона динара, биће завршен Природњачки центар и набавка еколошког катамарана. Изградња комлетног пута до видиковца на Каблару допринеће још већем броју посетилаца, као и изградња стакленог видиковца који ће бити јединствен у Србији. Ово је изузетан предео који желимо да покажемо Европи и свету", истакла је премијерка Ана Брнабић.

Расписује се и јавна набавка за изградњу РХ центра у самој Овчар Бањи. За овај пројекат опредељено је пет милиона евра за изградњу и опремање и управо његова реализација круцијалана је за развој здравствени туризам.

„За очекивати је да ће Овчар Бања, на 5.000 хектара заштићеног подручја са свим манастирима бити једна од најлепших бањских лечилишта и туристичких атракција, од стаза за планинаре и алпинисте, железничке станице, трга у Овчар Бањи, природњачког музеја. Доста ће се улагати и у спорт и рекреацију. У наредној години по завршетку пројекта за канализацију и водоводну мрежу, очекујемо четири милиона за инвестицију. А и прилази манастирима ће бити уређени, у току је изградња паркинга испред манастира Благовештење и само та инвестиција износи 14 милиона динара. Заочекивати је да ће у наредне две године преко 55 милиона евра бити уложено у пројекте”, рекао је за РИНУ градоначелник Чачка, Милун Тодоровић.

Веома битно и са стране чачанске и лучанске стране је мост преко Западне Мораве и развој саме саобраћајнице до врха Овчара са изградњом параглајдинг стазе. Овим мостом општина Лучани добија могућност да развија и своје туристичке садржаје, камп АМСС, ресконструкција отворених базена који су били у функцији до пре десетак година и све оно што својим планским актима желе да ураде.

 

 

 

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


brnabic poseta ovcar banja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.288.043 посета
Тренутно на сајту: 313 посетилац(a)