Влада усвојила одлуку да се упути захтев Кфору за повратак наших снага на КиМ, Вучић: неће прихвати захтев, а то би допринело миру 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Влада усвојила одлуку да се упути захтев Кфору за повратак наших снага на КиМ, Вучић: неће прихвати захтев, а то би допринело миру
Trenutno na sajtu: 459       |       Podeli:
16.12.2022 | 0 коментар(а)



Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је влада донела одлуку да се Кфору упути захтев Београда да се, у складу са Резолуцијом 1244

Савета безбедности УН, за повратак српске војске и полиције на КиМ и то од неколико стотина до 1.000 припадника.
„На седници владе донета је одлука да се у електронској форми, а данас ујутру на административном прелазу команданту Кфора, начелник Генералштаба уручи наш захтев, да се у складу са Резолцијом 1244 одређени број војног и полицијског особља у стотинама до хиљаду врати на територију КиМ", рекао је Вучић за РТС.
Каже да је одлука донета једногласно и да само тражимо поштовање међународногјавног права и ништа више од тога.
„То би у овом тренутку било важно због заштите српског становништво и због оног због чега је и предвиђено Резолуцијом, а то је контрола админситративних прелаза, нарочито на Јарињу и Брњаку, и то би драматично смањило тензије. То би била добра одлука. Готово смо сигурни да то неће бити прихваћено на основу свега што смо чули", рекао је Вучић.
Казао је да је први пут Влада Србије на његову иницијативу усвојила овакав захтев и истакао да није 2003. за време владе Зорана Ђинђића то донела, као што неки причају.
Тада је Ђинђић упутио писмо СБ УН, али не директно и без формалног захтева, додао је Вучић и нагласио да је то био важан потез.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да не мисли да постоји могућност да Кфор прихвати захтев Србије да се на Косово и Метохију врати српска војска и полиција у складу са Резолуцијом 12 44.

Вучић је на РТС казао да не сматра да би било лоше да прихвате тај захтев јер, како каже, то би допринело миру.
„Да су боље размислили - то би допринело миру, смањењу тензија, потпуно другацијем сагледавању будућности и могућности за нека компромисна решења, али они то нису хтели ни да чују јер је то прст у око онима који би да одлучују о нама без нас и да имају право да одлучују без права, о правди да и не говоримо", казао је председник.


ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.903.736 посета
Тренутно на сајту: 460 посетилац(a)