Стара школа у Лукама дата на коришћење МЗ Заовине, у плану реконструкција а потом бројне активности 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Стара школа у Лукама дата на коришћење МЗ Заовине, у плану реконструкција а потом бројне активности
Trenutno na sajtu: 340       |       Podeli:
29.03.2021 | 0 коментар(а)



Бајина Башта - На последњој седници Скупштине општине Бајина Башта, одржаној 26.03.2021.

године, донета је Одлука о давању непокретности на коришћење Месној заједници Заовине, на основу чега ће се МЗ Заовине у јавним књигама уписати као корисник непокретности, а реч је о објекту старе школе у Лукама.

Месна заједница Заовине је општини Бајина Башта, као носиоцу права јавне својине на објекту, поднела предлог да се ова МЗ одреди за корисника, наводећи да би један део овог објекта био коришћен од стране мештана Заовине за одржавање разних састанака, док би други део објекта био коришћен за одржавање културних манифестација, као завичајни клуб и за одржавање других активности везаних за туристичку промоцију овог краја.

„Наш план је да се запуштен и неискоришћен простор школе уреди у простор заједнице у коме ће се одвијати различите активности од значаја за живот људи у селу, састанци, радионице, презентације, изложбе, пројекције, представе и културни догађаји”, каже за Дрина Инфо Милош Јелисавчић, члан Савета МЗ Заовине.

„Идеја је да се један део школе искористи за формирање својеврсног музеја, односно да се оспособи простор у коме би били изложени експонати значајни за историју села и људе који живе у Заовинама али и за експонате који ће настати као резултат ликовних и вајарских колонија, фотографије и слично. Поред значаја за очување завичајне историје жеља нам је да овај простор буде и тачка где ће туристи моћи да се детаљније упознају са прошлошћу Заовина и бројним садржајима које нуди овај део Таре”, објашњава Јелисавчић.

 

Дрина Инфо / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


BAJINA BASTA ZAOVINE MZ SKOLA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.426.782 посета
Тренутно на сајту: 341 посетилац(a)