Batkovići pobednici seoskih igara u Priboju 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Batkovići pobednici seoskih igara u Priboju
Trenutno na sajtu: 342       |       Podeli:
04.05.2023 | 0 коментар(а)



Priboj – Omladinske seoske igre u Sastavcima su smotra sporta i mladosti pribojskih sela već punih



šest decenija.To je najstarija opštinska manifestacija, koja je ove godine održana po 61. put.

Organizatori su se proteklih decenija smenjivali, ali je domaćin ostajao isti – MZ Sastavci, koja Prvog maja obeležava i svoj dan. Poslednjih godina organizator je Sportski savez Priboj, uz podršku Sportskog saveza Srbije, i pokroviteljstvom opštine Priboj.

Ove godine u 10 sportskih disciplina nadmetalo se preko 100 takmičara. I što je najbitnije, nije bilo ni najmanjeg incideta, sve je proteklo u najboljem redu, pobedili su najbolji, ponekad i srećniji.

U malom fudbalu domaćini su posle dužeg vremena bili najbolji, na odbojkaškom turniru trijumfovali su momci i devojke Batkovića, čiji su i šahisti bili najbolji na turniru.

Igre u Sastavcima su oduvek bile mesto da se pokažu najbolji i u viteškim disciplinama.

U bacanju kamena s ramena najduži hitac imao je Dejan Javorac iz Batkovića, koji je pobedio i u skoku u dalj iz mesta, dok je kod devojaka najduži skok imala Jovana Ćirović, takođe iz iste ekipe.

U čobanskoj disciplini prelvačenje štapa najbolja je bila ekipa Batkovića, a u disciplini sportski poligon, gde do izražaja dolazi brzina i veština, kao kombinovanih sastava – devojka plus muškarac najbrži je bio tandem iz Batkovića, a sportisti ove ekipi bili su najspretniji i u atraktivnoj disciplini trčanje u džaku.

U disciplini kolosa, nadvlačenju konopca najjači su bili Batkovljani, a u obaranju ruke najsnažniji ili najveštiji bio je Dalibor Bojanić iz ekipe Sastavaka.

Najbolji višebojci 61.OSI su Jovana Ćirović i Dejan Javorac, oboje iz ekipe Batkovića.

U sveukupnom plasmanu pobednici ovogodišnjih igara u Sastavcima su sportisti Batkovića.

Podsetimo, poslednjih godina pobednik iz Sastavaka brani boje Priboja na Seoskim igrama Sportskog saveza Srbije, a ekipa Batkovića je već dva puta bila šampion Srbije. Da bi se u finalu države borili i za treću laskavu titulu, sportisti Batkovića prvo moraju da budu među najboljima na regionalnom takmičenju Seoskih igara Srbije, početkom avgusta u Bajinoj Bašti.

 

PP Media / GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj seoske igre pobednici batkovici sastavci

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.521.492 посета
Тренутно на сајту: 342 посетилац(a)