Vladimir uzgajivač prasića iz Prijevora o novoj aplikaciji za tovljenje svinja 


Danas vanredno zasedanje Skupštine Srbije              Tokom Drinske regate policija najčešće sankcionisala vozače pod dejstvom alkohola              Zlatar fest od 25. do 28. jula, organizatori najavili program za pamćenje              Poskupljuje pretplata za RTS sa 299 na 349 dinara              Svečano otvoren 8. Etno fest u Čačku              Velika humanitarna žurka na gradskim bazenima u Čačku, počinje u 22.30 časova.              Vujović potisala ugovore sa 14 gradova i opština za ulaganja u zaštićena područja              RHMZ: Noćas i sutra kratkotrajne vremenske nepogode             

 
Vladimir uzgajivač prasića iz Prijevora o novoj aplikaciji za tovljenje svinja
Trenutno na sajtu: 349       |       Podeli:
14.06.2024 | 0 коментар(а)



Čačak – Da naša zemlja ide u korak s vremenom, dokaz je i nova mobilna aplikacija za tovljenje svinja,
Vladimir Šibalić, uzgajivač prasića, foto: 4N Studio

preko koje će uzgajivači moći da tove svoje životinje. Nova platfofrma će omogućiti fizičkim licima da kupe I utove prase na bilo kom poljprivrednom gazdinstvu u Srbiji, kako bi se konzumiralo meso proverenog kvaliteta.

Kako Glas zapadne Srbije saznaje, na osnovu željene kilaže algoritam će proračunavati potrošnju hrane i hranidbene dane.

Vladimir Šibalić, uzgajivač prasića iz čačanskog sela Prijevor ističe značaj praćenja savremenih tehnologija i načina uzgoja svinja.

Prasići na farmi kod Šibalića u Prijevoru, foto: 4N Studio

„Od prošle jeseni sam ovde pokušao i napravio jednu manju farmu za uzgoj svinja, sa malo savremenijom opremom. Za sada nisam tu aplikaciju koristio, ali naravno, nemam ništa protiv I zainteresovan sam u nekom budućem periodu, ako se budu i druge farme prilagođavale takvom načinu uzgoja, I ja bih, naravnbo usavršavao svoju farmu”, rekao je uzgajivač Vladimir iz Prijevora.

Uključenje emitovano u emisiji „Jutro” na Prvoj televiziji

S obzirom na to da se radi o aplikaciji za tovljenje prasića, moći će, kako se pretpostavlja da se određenim algoritmovima prati kako prase podgojiti, odnosno utoviti i koju hranu u kom periodu treba da jede.

„Sve je stvar ukusa, za dobre germane, najslađi je deo između plećki i buta, deo stomaka, zajedno sa rebrima, za one koji vole da bude prošarano. Inače, ko voli više posnije meso, onda su to but ili plećka. Dakle, ako se želi masnije, odnosno, deblje prase, potrebno je da jede više kukuruza, a posnije, onda koncentrat”, pojasnio je on.

Prasići na farmi kod Šibalića u Prijevoru, foto: 4N Studio

Kada je u pitanju kilaža žive vage prasića, za pečenje je najbolja kilaža da prase bude zrelije.

„Po mom mišljenju je da težina praseta bude od 25 do 30 kilograma, svakako, sve je stvar ukusa, neko voli manje, da bude slađe, dok sa druge strane može da bude kvalitetnije, ako je zrelije meso”, kaže Vladimir.

Prasići na farmi kod Šibalića u Prijevoru, foto: 4N Studio

U svakom slučaju, bitno je da gazdinstva budu registrovana kako bi koristila ovu platformu. Danas sva gazdinstva koja se bave nekim segmnentom poljoprivredne proizvodnje potrebno je da budu registrovana, odnosno da postoji njihov jedinstven broj, preko kog se može komtrolisati i promet, a I same proizvode koji dođu sa tog gazdinstva.

GZS       




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prasici aplikacija vladimir sibalic prijevor

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 165.639.487 посета
Тренутно на сајту: 348 посетилац(a)