У првој години пословања као А1 Србија, компанија остварила највећи пренос бројева и раст прихода 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
У првој години пословања као А1 Србија, компанија остварила највећи пренос бројева и раст прихода
Trenutno na sajtu: 643       |       Podeli:
11.02.2022 | 0 коментар(а)



У првој години пословања под новим именом, мобилни оператор А1 Србија забележио је успешне резултате,

предвођене порастом прихода и броја корисника. Компанија је остварила раст прихода од 10% у односу на прошлу годину, који износи 315.3 милиона евра. Добродошлицом у нову мрежу, која је део интернационалне А1 Телеком Аустриа Групе, дочекана је више од 91 хиљада нових корисника. Такође, А1 Србија има убедљиво најбољи однос пренетих бројева у и из мреже, а тиме и раст број корисника према овој категорији – близу 10 хиљада.

У години ребрендирања А1 Србија покренуо је највећи инвестициони циклус до сада, са циљем додатног унапређења покривености и квалитета мреже. Изграђено је 130 нових базних станица, те је компанија, са укупно 2.315 постала други највећи оператор по броју сопствених базних станица. Радио капацитети на нивоу целе Србије повећани су за 63%, унапређено је корисничко искуство аутоматизацијом ВоЛТЕ технологије, што је све допринело да квалитет А1 мреже потврде и признања Ookla®speedtest за најбржу мобилну мрежу у Србији у 2021. години, као и друго место на РАТЕЛ-овом годишњем мерењу.

Све је приметнија транзиција од телекомуникационе ка ICT компанији, посебно имајући у виду улазак у сегмент заштите на интернету, ОТТ садржаје и напредна решења за бизнисе. Ово је тренутно једини оператор компанија тржишту која корисницима нуди и физичку и софтверску заштиту.

„И привреда и друштво се све више ослањају на телекомуникационе компаније. Са увођењем А1 бренда отворила се прилика да им пружимо више и боље и ми смо је искористили. Посебно ми је драго што се све већи број корисника одлучује на А1 мрежу и препознаје напоре које улажемо да учинимо дигитални живот бољим и квалитетнијим. У наредном периоду ћемо још снажније бити посвећени развоју. Пре свега мислим на могућности које долазе са новим технологијама и увођењем 5Г мреже” – изјавио је Дејан Турк, генерални директор А1 Србија и А1 Словенија.

ПР текст




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.101.975 посета
Тренутно на сајту: 643 посетилац(a)