Грујичић: Више бих ценила да су пре писма, заменили колеге у ковид болницама 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Грујичић: Више бих ценила да су пре писма, заменили колеге у ковид болницама
Trenutno na sajtu: 389       |       Podeli:
29.07.2020 | 0 коментар(а)



Директорка Института за онкологију и радиологију у Београду Даница Грујичић за отворено писмо лекара

каже да би га више ценила да је дошло након што су се те исте колеге понудиле да мало замене лекаре у ковид-болницама. Говорећи о отвореном писму лекара, које је подржало више од 2.700 здравствених радника, др Грујичић каже да свако треба да изрази своје мишљење, али да би она волела да су те колеге и понудиле да мало замене раднике у ковид центрима, па онда да напишу писмо. То би имало много већи ефекат, него што су само написали писмо, истакла је докторка и рекла је да би више ценила све то.

"Не видим да су они предложили нешто другачије него што је то предложио Кризни штаб, мислим да у овој ситуацији треба да покажемо јединство", додала је докторка. Дајте да се изборимо, и да се после изборимо за боље услове у здравству, казала је.
Докторка каже да има проблема у нашем здравству, али да је доста тога урађено, подсећајући да није било гама ножа, X ножа, да су добили нове акцелераторе и да би без тога данас могли да затворе Институт. Додала је и да је отворена Онкологија 2.
Упитана да ли зна ко се из њеног Института потписао и да ли ће имати последице, каже да није гледала списак, али да свако има право да се потпише и да јој тако нешто не пада на памет.

Више се жали на закон који, како истиче, штити нераднике, којима се не може ништа, па исто пролазе и нерадници и они који раде перфектно.

Мишљења је да ће епидемија да ослаби у августу, а за јесен има предлог...
"Постоје сада антивирусни лекови (дају их у Русији, на Западу), и треба ићи на то да се набављају ти лекови који спречавању размножавање вируса... Ви ако их узимате на време, петог дана ви сте здрав човек", каже докторка која истиче да је у томе јако важна улога лекара опште праксе.

Н1 / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Danica Grujicic lekari otvoreno pismo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.881.476 посета
Тренутно на сајту: 390 посетилац(a)