Po 46. put u Priboju se održavaju „Limske večeri dečje poezije” 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Po 46. put u Priboju se održavaju „Limske večeri dečje poezije”
Trenutno na sajtu: 396       |       Podeli:
27.03.2024 | 0 коментар(а)



Priboj - Tradicionalna manifestacija posvećena mladim pesnicima osnovnoškolcima Srbije i Crne Gore



„Limske večeri dečje poezije”, održaće se 28. i 29. marta po 46. put. Ovaj pesnički festival najstariji je pesnički program u zemlji namenjen ovom uzrastu i ove godine na konkurs je stigla 471 pesma.

Žiri u sastavu Tode Nikoletić, predsednik i članovi Jadranka Đerković i Nataša Ivanović odabrao je finaliste:

- Teodora Simić iz OŠ „Svetozar Marković” u Lapovu – nastavnik Nebojša Popović

- Dragan Kadrić iz OŠ „Vladimir Nazor” u Podgorici – nastavnik Jelena Gosović Perović

- Novak Penezić iz OŠ „Desanka Maksimović” u Priboju – nastavnik Olgica Kordić

- Milica Perović iz OŠ „Vuk Karadžić” u Čačaku – nastavnik Jasna Barlić

- Katarina Radović iz OŠ „Milorad Musa Burzan” u Podgorici – nastavnik Marina Šestović

- Strahinja Mijanović iz OŠ „Narodni heroj Savo Ilić” u Dobroti – nastavnik Aleksandra Sindik Milićević

Oni su prema mišljenju žirija, poslali najbolje pesme na Konkurs „Limskih večeri dečje poezije” i kao finalisti učestvovaće u finalnoj večeri 28. marta (četvrtak) u 19 časova. Na programu će biti proglašen pobednik, drugo i treće mesto, kao i najmaštovitija i najvedrija pesma. Nagrade za finaliste su obezbedili su Prosvetni pregled, Prosvjetni rad, časopis Ježurko, OŠ „Desanka Maksimović” koja je ovogodišnji domaćin pesnicima i Dom kulture „Pivo Karamatijević”.

Pored Mladih pesnika u programu učestvuje tradicionalno i Gost pesnik, ove godine je to Bojana Stupar iz Novog Sada. Muzička gošća „Limskih večeri dečje poezije” je Maša Milovanović, pobednica mnogobrojnih muzičkih festivala za decu.

U finalnom programu, koji se održava u Velikoj sali Doma kulture Priboj, učestvuju i pesnici Tode Nikoletić, Dobrica Čolaković, vokalni sastav Ison i KUD Doma kulture Priboj.

„Dom kulture je u potpunosti spreman za realizaciju ove pesničke manifestacije i uložili smo maksimalne napore u skladu sa svojim kapacitetima kako bi ovo bio jedan zaista vredan i afirmativan kulturni program od značaja za našu zajednicu. S obzirom na to da je ovo najstarija manifestacija tog tipa zamislite odgovornost koju ima Dom kulture. Sa druge strane to nas čini ponosnim i govori koliko je značaj ove ustanove kulture u našem gradu. Zbog toga smo se potrudili da ovogodišnju manifestaciju dodatno obogatimo u kulturno – umetničkom smislu”, kazao je direktor pribojskog Doma kulture „Pivo Karamatijević” Svetlan Milinković.


GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj festival deca pesme

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.313.508 посета
Тренутно на сајту: 397 посетилац(a)