Почиње санација путне инфраструктуре у Ивањици, новац издвојен из државног буџета 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Почиње санација путне инфраструктуре у Ивањици, новац издвојен из државног буџета
Trenutno na sajtu: 335       |       Podeli:
06.07.2020 | 0 коментар(а)



Ивањица – Општина Ивањица приликом катастрофалних поплава које су погодиле западну Србију, претрпела је највећу штету
Ивањица претрпела највећу штету у недавним поплавима, фото: ГЗС

која је достигла вредност од око две милијарде динара. Водена бујица однела је бројне државне, општинске и некатегорисане путеве, као и неколико мостова.

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, посетила је данас Ивањицу и са председником општине Зораном Лазовићем, начелником Моравичког округа Слободаном Јоловићем и директором “Путева Србије” Зораном Дробњаком обишла клизиште Бук и државни пут Ариље - Ивањица у месту Клисура, који је оштећен у јунским поплавама.

„Слике из Ивањице биле су драматичне, али обезбеђен је новац како би људи имали основне услове за живот, а то су пут, комунална инфраструктура и пијаћа вода“, истакла је Михајловић.

Министарка Зорана Михајловић обишла оштећене путеве у Ивањици

Планирано је да сва штета на путној инфраструктури буде санирана у наредних неколико месеци, а радови ће бити финансирани из државног буџета.

„Свесни смо да локалне самоуправе немају довољно новца ни за одржавање путева, а камоли када се овакве ситуације десе. Прегледаћемо све, укључујући и два моста у Ивањици и заједно са „Путевима Србије“ ћемо све поправити”, рекла је она.

У сарадњи са локалном самоуправом направљен је списак на ком се налази 26 локација које изискују санацију.

„У питању је велика вредност, око 980 милиона динара, и крећемо одмах да радимо. Гледаћемо да што више тога урадимо до краја ове године, а остатак почетком наредне”, рекао је Зоран Дробњак, директор ЈП „Путеви Србије“.

Директор ЈП „Путеви Србије“ Зоран Дробњак 

Председник ивањичке општине Зоран Лазовић рекао је да држава води рачуна о свим локалним самоуправама.

Председник Општине Ивањица Зоран Лазовић

„Општина је претрпела велику штету. Захваљујем потпредседници Владе на посети и верујем да ћемо и овог пута добити значајну помоћ као што смо је имали и до сада”, рекао је Лазовић.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ивањица санација пут

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.784.126 посета
Тренутно на сајту: 335 посетилац(a)