Фестивал науке у ОШ „Живко Томић“ 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Фестивал науке у ОШ „Живко Томић“
Trenutno na sajtu: 612       |       Podeli:
25.04.2019 | 0 коментар(а)



Топола – У ОШ „Живко Томић“ у Доњој Шаторњи први пут је организован фестивал науке. Ученици од првог до осмог разреда њих 158 активно су

учествовали у припреми овог фестивала. Да све протекне у најбољем реду и да фестивал буде што успешније организован потрудили су се учитељи и наставници који су са децом радили током целе школске године.

„Овај фестивал је марљиво припреман баш дуго, све оно што су ученици са својим предметним наставником радили до сада покушали смо да на овом фестивалу прикажемо. Повод за овај догађај је Дан планете Земље. Циљ нам је да популарисањем науке код ђака развијемо свест о екологији и природи“, рекла је за ТопПрес директорка ове установе Марија Обрадовић.

Она је истакла да је школа учесник Међународног пројекта „Еко школа“, додаје да је фестивал наишао на одушевљење како самих ученика тако и целокупног колектива школе али и родитеља.

Фестивал је организован у ходнику школе, где су ученици своја дела представили на десет штандова.

„Фестивал има за циљ да наше ђаке едукујемо, да развијемо еколошку свест код њих. Деца су уживала припремајући цео фестивал и представљајући се данас. Све оно што смо учили и што је за њих можда било не схватљиво покушали смо да кроз игру и рад представимо да им буде што јасније и разумљивије. Данас су преузели улоге наставника па посетиоцима фестивала објашњавају како су све ово направили и шта је циљ свега тога, поред едукативног фестивал има и забавни карактер што је нама и био циљ“, каже учитељица Славица Петровић.

Ђаци прваци изводе експеримент, фото: ТопПрес

Ана Симић Миленковић је наставница енглеског, помогла је ђацима да припреме штанд за прву помоћ, где је ђацима представљено како да зауставе крв, шта да ураде код огреботине, како да помогну другу кад се повреди. Она каже, да је овај штанд привукао доста интересовања и да су ђаци са одушевљењем учествовали у свим активностима.

Хитна помоћ, како помоћи другу приликом повреде, фото: ТопПрес

Поред штанда хитне помоћи, ђаци су припремили штанд из географије где се могло видети како изгледа планета земља, како су настали вулкани, шта је ерупција. Како изгледа пустиња а како савана.

На штанду биологије ученици су гледали кроз микроскоп, спровели су експеримент утицај спољашњих фактора на животну средину. На информатичком штанду су учествовали ученици шестог и седмог разреда који су покретали роботића уз помоћ програма. Штанд математике, физике, хемије, историје, ништа мање запажени.

Шта се добије кад се споје сирће и сода бикарбона? Настаје  угљен диоксид уз помоћ којег напумпамо балон, кажу ученици ове школе.   Како настаје ерупција, да ли је лепше село или град, шта све може да се направи од рециклираног материјала и још доста тога могло се видети али и научити на фестивалу науке у Доњој Шаторњи.

ГЗС/ ТопПрес

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nauka festival

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.402.850 посета
Тренутно на сајту: 613 посетилац(a)