Снег отежава саобраћај широм Србије 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Снег отежава саобраћај широм Србије
Trenutno na sajtu: 287       |       Podeli:
04.04.2023 | 0 коментар(а)



Још једно захлађење и снег отежавају и успоравају саобраћај у већем делу земље, саопштио је јутрос Ауто-мото савез Србије.



Интезивне снежне падавине су на подручју Београда, Ужица, Ваљева, Нове Вароши, Ивањице, Сјенице и Новог Пазара, а посебно у планинским пределима и путевима који воде преко Дебелог Брда, Таре, Златибора, Голије, Пештера, Копаоника, Дивчибара и Гоча, отежале су и успориле саобраћај.

Мраз на појединим деоницама ствара поледицу, а појачан ветар снежне наносе.

Зато на путевима у југозападним, западним и централним крајевима не крећите на пут без добрих зимских гума и уређаја против проклизавања точкова, саветује АМС С.

Снежне падавине отежавају саобраћај на аутопуту Милош Велики, јер га има на коловозу између између 1 и 3 цм, зато је смањено ограничење брзине.

Повремене снежне падавине и магла успоравају саобраћај и на аутопуту Београд - Ниш - Димитровград, а посебно је успорен на превојима попут бегаљичког и мокролушког брда као и на превоју „мечка“ код Ражња.
На сличне услове вожње возачи морају рачунати и на подручју Авале и Космаја преко Рудника, али и на осталим државним путевима првог и другог реда.

Према информацијама Управе граничне полиције, теретна возила на изласку из земље, на граничним прелазома Хоргош и Келебија задржавају се по пет сати.

Теретњаци на Батровцима чекају четири сата, а по три сата на Бездану и Шиду.

На Богојеву теретна влозила чекају два сата, а по један сат на Градини и Бачкој Паланци.

 

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


SNEG PADAVINE SAOBRACAJ CISCENJE ZIMSKA SLUZBA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.447.275 посета
Тренутно на сајту: 288 посетилац(a)