Крцато као никад пре, Златибор распродао све капацитете и окупио пола естраде, за улаз у кафиће и до 100 евра 


Danas promenljivo oblačno i toplo sa lokalnom pojavom kiše              Preventivne preglede obavilo više od 23 hiljade građana Srbije              Tokom proteklog vikenda na putevima u Srbiji stanje bezbednosti saobraćaja značajno pogoršano              Požar na deponiji Duboko ugašen na površini većoj od 70 odsto, u toku aktivnosti na gašenju žarišta              Vučić - Grupa građana je dobila ogroman novac da ruši Čačak i Todorovića             

 
Крцато као никад пре, Златибор распродао све капацитете и окупио пола естраде, за улаз у кафиће и до 100 евра
Trenutno na sajtu: 324       |       Podeli:
01.01.2022 | 0 коментар(а)



Ко до сада није резервисао смештај на Златибору за дочек Нове године – нека да више не тражи јер

слободног кревета нема, а ко је нашао где ће одсести, а жели да се проведе по кафићима и ноћним клубовима – нека пут најпосећеније српске планине крене с пуним новчаником.Никада веће интересовање, кажу у Туристичкој организацији "Златибор", није владало него за дочек 2022. године. Свих 40.000 кревета, колика је процена да их има у хотелском и приватном смештају је распродато углавном гостима из целе Србије и држава у окружењу.

- Толика је тражња да би још 10.000 кревета било недовољно да сви заинтересовани нађу смештај – каже за "Блиц" Владимир Живановић, директор ТО "Златибор".

Смештај у апартманима на Златибору могао се нађи од 40 до 100 евра по особи, зависно од локације и опремљености. Они већи издавани су и по 250-300 евра, без обрзира на број особа. Тродневни хотелски аранжман за две особе могао је се наћи од 350 до 1.200 евра. Власници кућа по ободима Златибора своје објекте издали су од 400 до 700 евра дневно.Уз 40.000 туриста који ће одсести на овој планини, на Златибору очекују најмање још неколико хиљада гостију из Ужица и околних места који ће овде дочекати 2022.Не само да је незапамћено интересовање за новогодишње празнике, него и за период до краја зимског распуста. Буде ли довољно снега, и у јануару ће смештајни капацитети у огромном проценту бити попуњени – напомиње Владимир Живановић.

Златибор је за новогодишње празнике својим гостима припремио три концерта. У најлуђој ноћи на Краљевом тргу певаће Весна Змијанац и Ален Исламовић, у репризи дочека на бину ће хип-хоп певачица Сенидах, док ће 2. јануара уместо првобитно најављеног "Парног ваљка" концерт одржати "Бајага и инструктори".

Још много познатих естрадних имена наступиће по златиборским хотелима, кафићима, ноћним клубовима за дочек 2022. и репризу дочека. Тезгде су овде уговорили Славко Бањац, Вики Миљковић, Саша Матић, Ивана Селаков, Драгана Мирковић, трубач Дејан Петровић, Џенан Лончаревић, Шако Полумента, Милица Павловић, Милена Ћеранић, Катарина Живковић, Ана Стојанчићевић...Златиборски хотели који за дочек приређују наступе познатих музичких звезда, отвориће врата и екстерним гостима, али уз цену новогодишње вечере од 50 до 200 евра.

Улаз у кафиће и ресторане коштаће од 20 до 100 евра, с тим што ће већина оваквих објекта у цену урачунати послужење у виду златиборских специјалитета, пића и посластица.

Туристичка организација "Златибор" преноси обећање угоститеља да ће дочек бити оранизован у складу са свим епидемилошким мерама, уз највећу бриго о здрављу, како гостију тако и мештана Златибора.

ГЗС/ Блиц, Владимир Лојаница




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zlatibor turisti nova godina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.600.451 посета
Тренутно на сајту: 324 посетилац(a)