Пораст броја новооболелих довео до оштријих мера током викенда 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Пораст броја новооболелих довео до оштријих мера током викенда
Trenutno na sajtu: 726       |       Podeli:
27.02.2021 | 0 коментар(а)



Златиборски округ, Моравички огруг - Према подацима ЗЗЈЗ Ужице од петка, број новозаражених коронавирусом на подручју Златиборског округа је био мањи у
Фото: РИНА

односу дан раније, па је у свим свим градовима дошло до благог пада позитивних случајева, на дневном нивоу, док је Пожега једина са драстичним скоком новоинфицираних.

У Златиборском округу 117 новооболелих у једном дану

 

Према последњем извештају од петка 26.02. Ужице бележи 42 новооболела, док је та бројка у Пожеги 26. Од почетка пандемије до јуче укупно је потврђено 18968 случајева инфекције корона вирусом на територији Златиборског округа.

У Моравичком округу 70 новооболелих у једном дану

 

Када је реч о Моравичком округу,према подацима од јучерашњег дана, 70 лица је новооболело,у Чачку 40, Горњем Милановцу 16, Ивањици 12, док је у Лучанима два новооблолела.

Све више је Ивањичана који се ових дана јављају у ковид амбуланту са симптомима корона вируса. Према последњем извештају из јучерашњег дана, новооблелих је 12, али се та бројка, према речима др Милорада Драмићанина , епидемиолога, из дана у дан повећава.
Дневно се бележи од 10 до 20 пацијената позитивних на вирус, а реч је о млађој популацији.

Пораст броја инфицираних на територији целе Србије довео до оштријих мера током викенда

Сви угоститељски објекти на територији Републике Србије током викенда радиће од 6 до 14 часова, независно од тога да ли имају или немају башту. Након тога, дозвољена је само достава тако да након 14 часова није могуће вршити ни “шалтерску услугу” у кафићима и ресторанима.

Фото: РИНА

Што се тиче угоститељских објеката у ски центрима, како самосталним тако и оним у оквиру хотела, ослужење хране и пића током викенда биће дозвољено само на отвореном – у баштама. Шалтер услуга за објекте на стазама је такође могућа само до 14 часова. Објекти из области угоститељства доставу хране и пића могу вршити 24 часа дневно.

Хотели у читавој земљи могу вршити делатности служења хране и пића у својим ресторанима и кафе баровима такодје до 14 часова свим грађанима. Од 14 до 22 часа, ова услуга дозвољена је само и искључиво особама које имају уплаћен смештај у том хотелу или неком другом категоризованом смештају. Ово значи да особе које немају пријављен боравак у хотелу не могу бити услужене у хотелским кафићима и ресторанима у суботу и недељу после 14 часова.

 

 

 

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ZLATIBORSKI MORAVICKI OKRUG BROJ OBOLELIH

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.083.733 посета
Тренутно на сајту: 727 посетилац(a)