Labović: Srbija sve popularnija za odmor 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Labović: Srbija sve popularnija za odmor
Trenutno na sajtu: 456       |       Podeli:
12.07.2023 | 0 коментар(а)



Srbija postaje sve popularnije turističko odredište, beležeći značajan rast broja turista u prvih pet meseci ove godine.



Veliko interesovanje za odmor u Srbiji vlada i ovog leta, te se očekuje više turista i u odnosu na rekordnu prošlu godinu.

Srpski turizam lane je doživeo procvat. Našu zemlju posetilo je 50 odsto više turista nego 2021. godine, a zabeleženo je čak 12 miliona noćenja. Kriva srpskog turizma ide uzlaznom putanjom, te prema rečima direktorke Turističke organizacije Srbije Marije Labović, leto 2023.- će biće novo rekordno leto za srpski turizam.

Najveći broj inostranih turista, kaže Labović, dolazi iz regiona, Rusije, Turske, Bugarske, Rumunije i Nemačke.

Od 100 hiljada vaučera, koliko je na raspolaganju našim građanima, podeljena je polovina, a za odmor najčešće biraju banje. Subvencije nisu imale pozitivan uticaj samo na rast prometa, već i na produžetak najposećenijeg dela turističke sezone, kaže Labović. Osim toga, smanjene su i aktivnosti u sivoj zoni.

Naredne četiri godine čeka nas mnogo posla, nakon što je izbor za domaćina renomirane međunarodne izložbe EXPO 2027 pao na Srbiju, kaže direktorka Turističke organizacije Srbije.

Srbija je lane od turizma prihodovala oko dve i po milijarde evra, a sudeći prema podacima iz prve polovine godine, ali i broju rezervacija u narednom periodu, ove godine se može očekivati mnogo više novca.

 

 

 

GZS/RTV

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


srbija turizam

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.331.317 посета
Тренутно на сајту: 457 посетилац(a)