Фудбалски клуб који је помирио партизане и четнике 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Фудбалски клуб који је помирио партизане и четнике
Trenutno na sajtu: 342       |       Podeli:
29.10.2022 | 0 коментар(а)



Љиг - Одвајкада се српски народ делио по различитим основама. Редовно се постављало

питање да ли је Вук Бранковић издајник, или не, полемисало се да ли је боља династија Обреновића или Карађорђевића, делили смо се на четнике и партизане, на следбенике Тита и Драже, а данас се, на најбезболнији начин деле на навијаче Црвене звезде и Партизане.

Међутим, очигледно се неке ствари мењају и то захваљујући малом фудбалском клубу из града смештеног између планина Рајац и Рудник.

Љиг, град који је према археолошким истраживањима егзистирао од последњих векова II миленијума п.н.е. данас поред мезимчета општине, екипе Спартака, има и клуб занимљивог имена ФК Стари другари.

Фудбалски клуб „Стари другари” на спортском небу Србије егзистира од 2014. године, али оно што посебно скреће пажњу јесте чињеница да на свом клупском грбу има истакнуте фигуре вође комунистичког покрета из Другог Светског рата, Јосипа Броза Тита, као и команданта Краљеве војске у отаџбини Драгољуба Драже Михаиловића.

„У целу ову причу ушли смо 2014. године само из задовољства и искључиво са добром намером. Многи постављају питање зашто су баш ликови Тита и Драже на нашем грбу, а ја им једноставно одговарам да су то наша два великана и да је било среће да су се у тешким временима током Другог светског рата њих двојица састала и удружила снаге, Србија би данас била велика”, каже први човек клуба Момчило Драгојевић.

Када је реч о самом клубу председник Драгојевић истиче:

„Почели смо са идејом да старији играчи који и даље желе да се баве фудбалом, играју и друже се. Тако смо у прве две сезоне наступили, а касније и због година, дошло је до подмлађивања екипе, па сада поносно могу да кежем да окосницу чине млађи играчи старости 22, 23 годне који представљају будућност клуба”.

О плановима за будућност Момчило Драгојевић нема дилему:

„Тренутно наступамо у Међуопштинској лиги Колубара, група Запад. У овом рангу смо већ неколико година и прошле године нам је за длаку измакао пласман у виши ранг. Међутим, знам како радимо, знам да је ово здрава средина и да ће резултати доћи. Већ сада имам у плану формирање млађих категорија из којих ће у неком наредном периоду клуб добијати играче за први тим”.

За крај је председник Старих другара посебно истакао:

„Морам једну ствар да напоменем. У Љигу постоји још један клуб. У питању је екипа Спартака која има помоћ са свих страна, али ја сам поносан на чињеницу што ми бележимо последњих година и боље резултате”.

На речи првог човека клуба надовезао се и Бојан Ивановић, капитен овог малог, великог клуба.

„Из године у годину све смо бољи. Претходне сезоне заузели смо другу позицију на табели, али планирани бараж није одигран, тако да смо остали без промоције. Надам се да ћемо то успети да остваримо у актуелној сезони, а прилику за први корак ка остварењу циљу имамо већ за викенд када се састајемо са тренутним лидером Напретком из Јајчића. Биће то празник фудбала. Очекујем велики број навијача, а истовремено ће бити организована и хуманитарна акција за помоћ оболелој деци”, закључио је Ивановић.

 

Република / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ljig fudbal cetnici partizani klub stari drugari

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.517.065 посета
Тренутно на сајту: 343 посетилац(a)