До краја следеће недеље уговор за Моравски коридор 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
До краја следеће недеље уговор за Моравски коридор
Trenutno na sajtu: 244       |       Podeli:
29.11.2019 | 0 коментар(а)



Председник Александар Вучић најавио је да ће за седам, осам дана бити потписан уговор за градњу Моравског коридора.
Фото: ГЗС

Вучић је навео да ће уочи Светог Николе бити отворена деоница ауто-пута Сурчин – Обреновац заједно са обилазницом око Сурчина, а најавио је да ће се, када буде реконструисана пруга Ваљево – Лозница, без проблема до Ужица стизати за максималних два и по сата.

"Kада буде завршена реконструкција пруге ка Новом Саду, до тог града ће се из центра Београда стизати за 35 минута", рекао је Вучић за Пинк и додао да све то нису планови већ да се на томе увелико ради или се реализација завршава.

Kако је навео, ускоро ће се, преко Добановачке петље, до Чачка стизати за сат времена, што никада раније није било могуће.

"Отворићемо и ’ипсилон крак’, то је важно за север Србије. То је ауто-пут до Kелебије од 27 километара, и на то смо чекали 40 година", додао је Вучић.

Највећи изазов, каже, биће пут "Вожд Kарађорђе" и у то неће моћи да се крене за две године.

"У свету трка за људима, а не територијама"

Вучић је истакао да је у свету трка за људима, а не територијама, и да је због тога и даље велики проблем незапосленост младих, јер ће многи из иностранства да граби нашу радну снагу.

Према његовим речима, постоје два субјективна и два објективна разлога због којих фирме долазе у Србију.

"Два субјективна су што код нас имају људе који су квалитетни и лојални својој фирми, као и који се боре и желе успех компаније у којој раде. Такође, други фактор је што су марљиви на послу".

"Објективни разлог, нажалост, а то се смањује, је много нижа цена рада у Србији него у Немачкој или Чешкој, а даљи фактор је да као земљама субвенцијама помажемо смањење незапослености, односно отварање нових радних места", истакао је Вучић.

Рекао је да је уверен да ће стопа незапослености у нашој земљи већ за две или три године бити спуштена трајно испод 8,5 одсто.

Kоментаришући податак да је незапосленост у Србји пала на 9,5 одсто, Вучић је рекао да ћемо када незпаосленост буде 8,5 одсто моћи да кажемо да смо близу стандарда ЕУ по том питању.

Kаже да је процена ММФ-а да ће привредни раст у еврозони бити један одсто, а у Србији четири и изнад четири одсто.

Говорећи насловници НиН-а која је потом повучена, Вучић је рекао да "воли такве наслове стране.

Оцено је да опозиција тако црта разлику "између себе и пристојне Србије која жели да говори о путевима, платама, пензијама, раду".

"Ја сам за то да је боље и мржњу да дозволимо него да било коју слободу укинемо. И зато сам срећан кад видим такву насловну страну која је против мене, не бих био срећан да је против било кога од вас, срећан сам кад је против мене", додао је Вучић.

 

ГЗС / РТВ

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ugovor koridor moravski vucic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.216.217 посета
Тренутно на сајту: 245 посетилац(a)