Годину дана прошло од крвавог злочина који је потресао Србију, Илија и даље на лечењу у затворској болници 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Годину дана прошло од крвавог злочина који је потресао Србију, Илија и даље на лечењу у затворској болници
Trenutno na sajtu: 395       |       Podeli:
08.04.2023 | 0 коментар(а)



Чачак - Пре тачно годину дана у чачанском насељу Кулиновци одиграо се крвави злочин који



је потресао Србију и регион. Тада двадесетједногодишњи Илија Глишовић ножем је усмртио мајку Слађану (49), оца Милана (57) и деду Сретена (87). Пре овог учињеног дела Илија је имао историју са наркотицима и био је хоспитализован у Клиници за психијатријске болести „Др Лаза Лазаревић“.

„У улици где се догодио злочин више никада ништа неће бити исто. Колико год су се комшије вратиле нормалном животу, сваки поглед ка кући Глишовића буди ружна сећања на оно што се догодило. То је била породица за пример, Илија је био диван дечак. Још увек се сећамо колико весеље су направили кад се он родио. Онда је ушао у то лоше друштво, дрога.. и све је пошло по злу”, кажу за РИНУ мештани Кулиноваца.

Илија је нкон што је извршио зложин побегао са лица места, а након краће потраге полиција га је пронашла и ухапсила у суседном насељу Атеница. Током суђења се због свог здравственог стања није појављивао на рочиштима, а на главном претресу одржаном у Вишем суду у Чачку октобра прошле године, проглашен је неурачунљивим у тренутку извршења овог кривичног дела и изречена му је мера обавезног лечења у здравственој установи затвореног типа.

„Илија се није појавио на главном претресу због свог здравственог стања, а психијатар из болнице затвореног типа који ради са њим је образложио разлоге због којих није дошао. Суд је изрекао меру обавезног лечења, то је правоснажна пресуда и није било других рочишта”, изјавио је за РИНУ Радисав Весовић, Глишовићев бранилац по службеној дужности.

Он додаје да је Илија смештен у болницу затвореног типа у Централном затвору у Београду. Са трећег спрата затворске болнице пребачен је на четврти, где бораве особе које су на издржавању изречене мере обавезног лечења.

„Његово стање свакодневно прати тим лекара који ће извештај подносити судији. На сваких девет месеци у складу са законом врши се детаљна провера његовог здравственог стања”, истакао је Весовић.

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK ZLOCIN BOLNICA KAZNA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.008.229 посета
Тренутно на сајту: 396 посетилац(a)