Priboju 40 miliona dinara za završetak ulice 12. januara 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Priboju 40 miliona dinara za završetak ulice 12. januara
Trenutno na sajtu: 578       |       Podeli:
08.04.2024 | 0 коментар(а)



Priboj – Priboj će ovog leta u potpunosti rešiti jedno značajno infrastrukturno pitanje. Glavna ulica u starom delu grada,



ulica 12.januara, čija je rekonstrukcija krenula pre koju godinu, uskoro će biti u sasvim novom ruhu.
Nekadašnja pribojska kaldrma, biće u potpuno novom izdanju, sa behaton pločama i na kolovozu i na trotoaru, menja se i vodovodna, kanalizaciona i elektro mreža, negde i kišna kanalizacija, ali i sve druge instalacije, gde je to moguće ,a ulica će dobiti i novu javnu rasvetu.

Ugovor o realizaciji ovog projekta, vrednog 40 miliona dinara, u Beogradu, potpisali su pomoćnik predsednika Opštine Priboj Miralem Gogalić i ministar za turizam i omladinu u Vladi Srbije Husein Memić.

U pitanju je treća odnosno završna faza rekonstrukcije ulice 12.januar u Starom Priboju. Ona podrazumeva deonicu od stare zgrade OŠ “Branko Radičević”, prema Opštini i skveru kod crkve. Odobrena sredstva, bez učešća lokalne samouprve, biće dovoljna za zavreštak rekonstrukcije glavne ulice u ovom delu grada, na čemu su u Opštini Priboj veoma zahvalni pomenutom Ministarstvu, koje je u turističku infrastrukturu Priboja, od 2015.godine, uložilo blizu 100 miliona dinara.

U okviru treće faze, rekonstruisaće se poslednja deonica ulice 12.janaura, koja će ostati u postojećim gabaritima ,sa dve kolovozne trake i trotoarima sa obe strane ulice. U pitanju je 1900 kvadrata pod behaton pločama, a deo ulice, od Opštine, najverovatnije će biti sa asfaltnom podlogom, zbog gušće ferekfencije saobraćaja.

Pored zamene vodovodne i kanlazicione mreže do skvera, kao i na prethodnim deonicama, zasadiće se novo drveće, postaviti klupe za odmor, a uradiće se i nova javna rasveta.

 

Jezgro starog dela Priboja poslednjih godina dobija potpuno novi izgled. Sa izgradnjom hotela „Terme“ i rekonstrukcijom dela glavne ulice, sređene su fasade najvećeg broja zgrada u ovoj ulici, Železnička stanica takođe je dobila novu fasadu, prošireno je taksi stajalište, gradska pijaca je dobila novi i funkcionalniji izgled, izgrađena je bisciklističko – pešačka staza pored Lima, a u toku su i pripreme za uređenje staze zdravlja od Sarajevske česme do srednjovekovnog grada Jagat na Biću i izletišta na obližnjoj Tepi odnosno Osovniku.

I kao što se slažu kockice behatona u ulici 12.januara, tako se slažu i kockice na revitalizaciji ovog dela grada, koji, na zadovoljstvo svih, postaje jedinstvena ambijentalana celina, uz onaj nekadašnji, samo ovom kraju, svojstven, duh stare čaršije.

GZS / PP Media

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PRIBOJ ULICA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.636.475 посета
Тренутно на сајту: 578 посетилац(a)