Комунално предузеће у Пријепољу поново тражи повећање цена услуга 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Комунално предузеће у Пријепољу поново тражи повећање цена услуга
Trenutno na sajtu: 406       |       Podeli:
10.04.2023 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Комунално предузеће из Пријепоља, не одустаје од повећања цена услуга. Наиме, Надзорни одбор ЈКП „Лим“ ,



упутио је у петак захтев Општинском већу којим тражи повећање цена комуналија.
За разлику од претходног захтева, који је изазвао потрес на политичкој сцени града на Лиму и био увод у смену целе општинске гарнитуре, комуналци су сада одустали од идеје да се повећа цена грејања и траже скупље комуналије.

Грађани Пријепоља убудуће би могли, уколико Општинско веће дозволи а потом и изгласају одборници у локалним парламенту, да плаћају за око 30% одсто скупље пијаћу воду. То значи да би домаћинства уместо 35,2 динара за потрошен један метар кубни воде колико сада плаћају, убудуће морали да издвоје 46,11 динара, док би за одвожење смећа плаћали уместо досадашњих 4,3 динара по квадрату стана или куће 5,59 динара.

Захтев Комуналног за повећањем цена обухватио је и привреду, која ће се такође наћи на удару. Нове цене објављене су на увид на сајту општине Пријепоље. Сви заинтересовани грађани и правни субјекти могу уложити примедбе на предложене цене у року од 15 дана, након тога о свему ће одлучивати прво Општинско веће а потом и одборници.

Претходни пут, повећање цена комуналних услуга у Пријепољу спречено је реакцијом Крста Јањушевића, члана председништва Српске напредне странке и координатора за три округа – Златиборски, Рашки и Моравички. Цех због, како је тада Јањушевић рекао, неодговорног понашања према грађанима, платило је општинско руководство које је смењено, али не и директор Комуналног предузећа, који и даље седи у својој фотељи иако му је вд мандат истекао пре више од три месеца.

ГЗС/ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.399.391 посета
Тренутно на сајту: 407 посетилац(a)