Nemanja Bogosavljević, heroj koji je prvi video rušenje mosta na Zapadnoj Moravi i predupredio potencijalnu tragediju 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Nemanja Bogosavljević, heroj koji je prvi video rušenje mosta na Zapadnoj Moravi i predupredio potencijalnu tragediju
Trenutno na sajtu: 410       |       Podeli:
19.06.2023 | 0 коментар(а)



Čačak - Vest koja je u subotu obišla Srbiju je pad mosta na Zapadnoj Moravi koji je pukao od ogromne siline vode.



Ovaj most spajao brojna pomoravska sela nizvodno od Čačka. Heroj dana, svakako je bio Nemanja Bogosavljević iz Mrčajevaca koji je spasao živote turskim radnicima sprečivši ih da pređu most.

Most Zapadnoj Moravi je bio žila kucavica meštanima ovog kraja, nekada sreća, a danas tuga, međutim ogromnu potencijalnu tragediju predupredio je Nemanja, koji je zabeležio snimak rušenja mosta.

„Morava je nosila balvane, ne samo balvane, nego drveće, sve i svašta. Morava kao da je znala gde je najranjiviji most, sve je gađalo tu u stub. Most je tu prvo poklekao, stub je pukao, došlo je do pucanja mosta i kraj”, rekao je za Glas zapadne Srbije Nemanja Bogosavljević.

Nemanjin pogled je svedok čvrste veze dve obale.

„Kako je padao dole, voda ga ponela, on je negde pao gde se prave veliki virovi. Da je pao drugačije ili da je samo pukao, ovaj asfalt bi sprečio i podigao nivo Morave i došlo bi do poplave, ovako u najgorem ispalo je najbolje”, pojasnio je heroj Nemanja.

Signalizacija i gestikulacija ovog mladog čoveka, tog jutra, sačuvala je mnoge živote od nabujale i ćudljive Miorave.

„Ja sam prvo zaustavio Turke i dok su oni izašli i njima objašnjkavali sa druge strane idu vozila , ide komi koji vozi hleb, idu druga vozila, preusmerava se saobraćaj, ne može se za Kraljevo preko Adrana, ja vidim bukvalno ide kolona vozila, morali smo da skačemo i da mašemo”, zaključuje Nemanja.

Dakle, pomoravski vrbaci moždfa su sačuvali brojne uspomene, ali nisu sačuvali most na Zapadnoj Moravi, međutim, ono što je najvažnije ljudske živote sačuvao je upravo Nemanja Bogosavljević.

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nemanja heroj most zapadna morava

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.367.627 посета
Тренутно на сајту: 411 посетилац(a)