Почело извођење грађевинских радова на уређењу корита Ивичког потока и потока Парац 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Почело извођење грађевинских радова на уређењу корита Ивичког потока и потока Парац
Trenutno na sajtu: 482       |       Podeli:
02.04.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Ради санације последица елементарних непогода које су 2014. и 2018. године погодиле

делове града којим протичу Ивички поток и поток Парац општина Горњи Милановац израдила је Елаборат хитних радова за уређење потока и на основу овог елабората кренуло се са извођењем грађевинских радова на уређењу корита ова два потока.

Председник општине Дејан Ковачевић у присуству Божидара Вучетића, директора ЈП за изградњу, представника грађевинских фирми које изводе радове и надзорног органа, обишао је радове. Овом приликом Ковачевић је подсетио на изузетну сарадњу коју општина Горњи Милановац има са државним институцијама, а посебно је навео сарадњу са Канцеларијом за управљање јавним улагањима. Он је навео да је Општина са Канцеларијом у претходном периоду започела неколико капиталних пројеката од којих су неки реализовани.

„ Данас се налазимо на потезу Ивичког потока који пролази кроз сам центар града и који никада није био уређен као што ће бити након завршетка ових грађевинских радова“, рекао је Ковачевић и додао да се поред уређења корита Ивичког потока, истовремено ради и на уређењу корита потока Парац.

„Радимо у неколико нивоа и радимо бране које ће служити за високе воде и за бујице када буду падале велике кише“, навео је Ковачевић.

Први човек Горњег Милановца је додао да је укупна вредност ових радова око 138 милиона динара и да се радови у потпуности финансирају средствима Канцеларије за управљање јавним улагањима.

„На Општини је било да изради пројектну документацију и да да стручни надзор, што смо ми и учинили. После сређивања овог потока имаћемо два ефекта. Први ефекат јесте да не буду више поплаве у овом делу града, а други ефекат јесте визуелни где ћемо добити један јако леп и уређен поток који се налази у самом центру града, који иде изнад Великог парка, чије је реконструкција такође у плану, а за то се тренутно ради пројектна документација“, изјавио је Ковачевић.



Радове на уређењу корита ова два потока изводи ВДОО „Морава“ из Чачка са члановима групе ВД „Западна Морава“. Рок за извођење радова је 150 дана и предвиђено је да у овом периоду буде урађено 1200 метара корита Ивичког потока и 260 метара корита потока Парац.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.167.804 посета
Тренутно на сајту: 480 посетилац(a)