Почели припремни радови за изградњу трафостанице у Мрчајевцима 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”             

 
Почели припремни радови за изградњу трафостанице у Мрчајевцима
Trenutno na sajtu: 447       |       Podeli:
31.03.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је, са сарадницима, данас посетио Месну заједницу Мрчајевци,

где се одвијају припремни радови за почетак изградње велике трафостанице 35/10 кВ, чија је вредност око два милиона евра, а налазиће се на „вашаришту“, иза фудбалског стадиона „Орловац“.

Фото: Кабинет градоначелника

Са далеководима до трафостанице, укупна вредност радова је 250 милиона динара, што је изузетно велика инвестиција Владе Републике Србије, преко Електропривреде Србије и ОДС-а. Град Чачак је уступио земљиште, урадио плански акт, издата је грађевинска дозвола, а јавна набавка је у току. Ова трафостаница ће „покривати“ 17 месних заједница и, њеном изградњом, ће коначно многи наши суграђани, након много година мучења, бити квалитетно и константно снабдевени електричном енергијом-рекао је Тодоровић. Он је најавио и рушење познате „Куле“ у варошици Мрчајевци, која се налази уз магистрални пут већ 40 година.

-Јуче је добијена грађевинска дозвола за њено рушење и измештање на око 300 метара даље, где је изграђена трафостаница. Очекујемо у наредних месец и по дана, када она буде опремљена, рушење „Куле“ и ослобађање тротоара ради безбедности свих пешака, али пре свега деце – рекао је Тодоровић.

Многи радови на путној инфраструктури у сеоским месним заједница се приводе крају, па је данас градско руководство посетило и Месну заједницу Петница, где се завршава саобраћајница од Дома до Ћироваче, од 1.700 метара, у вредности од 24 милиона. Она ће повезати Петницу, Премећу и Жаочане.

У Мојсињу се гради саобраћајница од школе до регионалног магистралног пута, са још два крака ка Деспотовићима и ка Милинковцу, а инвестиција је вредна 37 милиона динара. Градоначелник Тодоровић је најавио да ће током године бити урађен пут за Зорниће и једна саобраћајница у доњем делу Мојсиња.

Све поменуте инвестиције, на иницијативу Града Чачка, финансира Влада Републике Србије, преко ЈП „Путеви Србије“.

Иначе, градско руководство на челу са градоначелником Тодоровићем јутрос је посетило и Храм Светог Вазнесења у Чачку, где је у току осликавање. Уз помоћ великих средстава које је обезбедила држава, али и Град Чачак и многи привредници и добротвори храм је обновљен и започело је осликавање, а према речима Тодоровића Град ће и даље помагати у прикупљању новца за живописање храма.

 

 

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.967.616 посета
Тренутно на сајту: 448 посетилац(a)