Усвојен буџет за 2018. годину 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Усвојен буџет за 2018. годину
Trenutno na sajtu: 528       |       Podeli:
18.12.2017 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Одборници Скупштине општине Горњи Милановац, усвојили су предлог буџета за 2018. годину у износу од 1.383.994.000 динара.

„Успели смо и у новом буџету да одвојимо нешто више од 24 одсто за инвестиције. Око 330 милиона динара је планирано за ту намену и то је више него за ову годину, а то ће бити тенденција и за пројекцију буџета за 2019. годину, с обзиром да смо те пројекције већ послали Министарству финансија. Оно што јесте кључ свега је да је буџет јасно и добро избалансиран. Нису запостављене ни социјалне категорије којих има у Горњем Милановцу, ни образовање, ни култура, а са друге стране има довољно новца за инвестиције”, рекао је председник општине Дејан Ковачевић.

Према његовим речима, удео од 24 одсто буџета јесте пуно новца из општинског буџета, али трудићемо се да за пројекте, о којима сам говорио и данас на Скупштини, првенствено Општа болница у Горњем Милновцу, новац који обезбеђује Влада Србије буде далеко већи него што је проценат инвестиција из буџета општине.

Председник општине Дејан Ковачевић, фото: Општина Горњи Милановац

„Пуно пројеката је у раду и очекујемо њихов завршетак. Судски спорови и пенали из неког претходног периода највише су везани за изградњу Дома културе. Одвојили смо 68 милиона динара као највећи могући износ с обзиром да ће у 2018. години бити разрешен тај Гордијев чвор када су у питању радови на Дому културе. Са нашим правобранилаштвом радимо на томе да тај износ буде мањи и искрено се надам да ћемо успети у томе”, истакао је Ковачевић.

Одборници су усвојили Одлуку о јавном линијском превозу путника на територији општине.

Такође, Скупштина општине донела је Одлуку о општинским административним таксама.

Усвојене су две тачке дневног реда које се односе на Општинску управу, и то Кодекс понашања службеника и намештеника општине Горњи Милановац и Кадровски план Општинске управе општине Горњи Милановац.

Фото: Општина Горњи Милановац

Решењем Скупштине општине дата је сагласности на Статут Музеја рудничко - таковског краја.

Скупштина општине донела је Решење о давању сагласности на измене и допуне програма пословања ЈП за водоснабдевање „Рзав“ Ариље за 2017. годину и Решење о разрешењу и именовању члана Школског одбора ОШ „Таковски устанак“ Таково испред Савета родитеља.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.411.631 посета
Тренутно на сајту: 529 посетилац(a)