Ubuduće sva nabavka uglja Elektroprivrede Srbije od pljevaljskog rudnika bez posrednika i nepotrebnih tro 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Ubuduće sva nabavka uglja Elektroprivrede Srbije od pljevaljskog rudnika bez posrednika i nepotrebnih tro
Trenutno na sajtu: 267       |       Podeli:
11.03.2024 | 0 коментар(а)



Direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Dušan Živković i crnogorski ministar energetike i rudarstva Saša Mujović dogovorili su se o



direktnoj saradnji između EPS-a i pljevaljskog Rudnika uglja (RUP).

Iz crnogorskog ministarstva su objasnili da će ubuduće sva nabavka uglja EPS-a od RUP-a ići na osnovu bilateralne saradnje dve kompanije, čime će se izbeći nepotrebni troškovi trećih lica, posrednika u trgovini, smanjiti mogućnost manipulacija i postići maksimalni benefiti za firme.

Oni su dodali i da će taj princip saradnje početi da se primjenjuje nakon što EPS-u isteknu aktuelni ugovori o nabavci uglja.

Saradnja između EPS-a i RUP-a nastala je kao nastavak nedavnog trilateralnog ministarskog sastanka u Beogradu, na kojem je Mujović razgovarao o regionalnoj saradnji u oblasti energetike sa ministrima energetike i rudarsva Srbije i Republike Srpske, Dubravkom Đedović Handanović i Petrom Đokićem.


Iz crnogorskog ministarstva su poručili da je namera države i resornog ministra da se u regionalne razgovore u energetici uključe i ostale države regiona.

 

 

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.449.988 посета
Тренутно на сајту: 267 посетилац(a)