Клот и фркет у потпуном мраку: Упознајте слепу плетиљу са Златара 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Клот и фркет у потпуном мраку: Упознајте слепу плетиљу са Златара
Trenutno na sajtu: 733       |       Podeli:
20.09.2019 | 0 коментар(а)



Нова Варош – Кад вам живот да лимун, ви од њега направите лимунаду – могао би бити животни мото слепе Мирославе Шапоњић
Мирослава савршено плете џемпере, фото: РИНА

са Златара која иако ништа не види, савршено плете џемпере и чарапе и то без иједног прескоченог реда.

„Научила сам да плетем и на мојим радовима правим чак и шаре, знам око 50 различитих врста, плетенице, кругове.. Прво опипам прстима и тако све осетим и онда радим”, каже ова планинка.

Зна 50 различитих врста шара

Школу за слепе завршила је у Осијеку, а са 15 година научила је да плете и од тада иглу, конац и вуну не испушта из руку. То је, како каже, смирује и чини да се осећа корисном, па тако прелепе џемпере и прслуке плете за себе, али и за друге. Ведар дух и упорност красе Мирославу, па осим плетање врло је вешта и у кућним пословима, па гостима редовно кува добру, домаћу кафу.

“Много волим друштво, не волим кад сам сама. Не смета ми ни гужва, бука, ни галама, ма ништа. Сама пешке идем до својих најближих, никог не зовем да ме води, а они кажу да сам им омиљени гост”, прича за РИНУ вредна плетиља.

Мирослава је активан и у кућним пословима

И баш због тога Мирослова се не предаје, слуша звучне књиге, пуно шета и активна је на такмичењима која организује Савез слепих.

“Бори се сама за себе за све што треба. Чак и кад напада велики снег она гура даље, иде на такмичења, дружи се са људима. Заиста смо поносни на њу”, изјавила је Мирославина сестра, Зорка Антонић.

Пешачи и по неколико километара

Икад имате највеће проблеме, морате имати веру у себе, поручује Мирослава, јер живот је леп, а сваки дан на земљи право чудо.

“Ја живим у потпуном мраку, али му се не предајем, већ стварам свој шарени свет”, рекла је слепа плетиља са Златара.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.635.372 посета
Тренутно на сајту: 734 посетилац(a)