Снежна блокада не попушта у Западној Србији: Трећи дан неколико хиљада људи без струје у Ивањици, Новој Вароши и Лучанима 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Снежна блокада не попушта у Западној Србији: Трећи дан неколико хиљада људи без струје у Ивањици, Новој Вароши и Лучанима
Trenutno na sajtu: 333       |       Podeli:
14.12.2021 | 1 коментар(а)



Ивањица, Нова Варош, Лучани - Веома тешка ситуација и даље је на теритоји општине Ивањица
Фото: РИНА

Екипе ЕДС-а су све време на терену и раде на отклањању кварова, али им посао отежава неприступачан терен. Струја је током протекла 24 сата стигла за око 1900 људи након три дана, док осталих око 2000 житеља и даље чека нормализацију у електро-смабдевању.

„Центар града је добио електричну енергију, као и неколико месних заједница. Међутим без електричне енергије је и даље преко 2000 мештана у планинским селима попут Катића, Кушића, Мочиоца, Опаљеника, Осонице. Путеви првог приоритета су проходни и очишћени, док су многи локални правци потпуно непроходни. Још увек немамо позива да је неко заробљен, али смо у максималној приправности уколико до тога дође", изјавио је за РИНУ председник општине Ивањица Момчило Митровић.

Ванредна ситуација и даље је на снази и у општини Нова Варош. Снежни покривач на појединим деловима достигао је висину и преко једног метра. Сва расположива механизација је на терену, а екипе ЕДС-а раде на отклањању кварова на електро-мрежи.

„Ситуација је ипак боља него јуче. Захваљујући брзој интервенцији надлежних струја је стигла у већину кућа у свим крајевима Нове Вароши. Падавине су коначно стале, што путарима олакшава посао. Данас се креће са изношењем снега из града, јер су градске улице и тротоари у потпуној снежној блокади. На снази је и забрана, нема паркирања у централним улицама", нагласио је у изјави за РИНУ предсеник општине Нова Варош, Радосав Васиљевић.

Већи део општине Лучани и даље без струје

Од укупно 230 трафо-станица 152 је без напона, а без струје је две трећине општине Лучани. Струју имају само ужа подручја у центру Лучана и Гуче, док су скоро сва драгачевска села остала у мраку. Осим што немају струје, у појединим селима нема ни воде.

„Све екипе ЕДС-а су на терену, а у помоћ су стигле и екипе из Чачка, Горњег Милановца и Крагујевца. Очекујемо да до краја дана дође до нормализације у електро-снабдевању на већем броју трафо-станица. Путеви првог реда су прочишћени, али путеви до појединих села и даље су непроходни. Помажемо мештанима да уз помоћ своје механизације очисте колико могу. Воде нема у селима Тијање, Дучаловићи, Марковица и део Пухова", истакао је Миливоје Доловић председник општине Лучани.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • zoran

    Pa odjednom shvatise da zimi moze da padne sneg !(i to da dobro napada )pa panika svukuda !...sneg se cisti tek kad napada i blokira sve (normalno jer sol sluzi za kuhinske potrebe ,a bageri i buldozeri za "nedaj boze nikad se nezna", pa stoje parkirani sve dok se to "slucajno" nedesi ,a stalno iz godine u godinu se to desava pa kad ce vise da rade u predostroznosti a ne samo u hitnim slucajevima !?? Ljudi stalno na tim prostorima odseceni od sveta i ""nestaje struje ""!?? cim padne malo snega ili zagrmi !?? U srednjem veku su se bolje nasi predci snalazili, nego sad "ovi" za koje bismo trebali ponovo da glasamo !



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.488.438 посета
    Тренутно на сајту: 334 посетилац(a)